Egy ember meghalt, 12 ember megsérült az ausztriai vonatbalesetben

vonat, kisiklott, kisiklás, szerencsétlenség, baleset, vasút, bécs, ausztria, osztrák
MUNICHDORF - AUSTRIA, 9.5.2022 - Near Münchendorf in the Mödling district early Monday evening, according to "Notruf NÖ", a train derailed and a wagon overturned. Spokesman Philipp Gutlederer reported about 30, some seriously injured. A large contingent of rescue workers were deployed. In addition to helpers from the Red Cross and the Samaritan Association, four emergency doctor helicopters from the ÖAMTC also flew to the scene of the accident. - PHOTO: APA/THOMAS LENGER - 20220509_PD8156 (Photo by THOMAS LENGER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
Halálos vonatbaleset történt Ausztriában. A baleset után a mentéshez egy speciális darura volt szükség  - írja a vienna.at. A hétfő este történt balesetben egy ember meghalt, ketten súlyosan, legalább tíz ember könnyebben megsérült.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, kisiklott egy vonat Bécs közelében, Münchendorfban: két vagon az oldalára borult és a sínek melletti réten állt meg.

A baleset helyszíne Forrás: APA-PictureDesk via AFP/THOMAS LENGER / APA / picturedesk.com/Thomas Lenger

A szerencsétlenség egy egyenes útszakaszon történt, a többi körülmény egyelőre tisztázatlan. A helyszínen leszakadt a felsővezeték és a vagonok helyreállításához speciális darut rendeltek.

A mozdonyvezető beszorult a fülkébe,

őt hidraulikus feszítővel szabadította ki a katasztrófavédelem.

A baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentőegységek Forrás: APA-PictureDesk via AFP/THOMAS LENGER / APA / picturedesk.com/Thomas Lenger

A balesetben egy személy a vonat alá szorult és meghalt.

Stefan Loidl, az alsó-ausztriai Állami Rendőr-főkapitányság munkatársának tájékoztatása szerint a vonat Deutschkreutzból a bécsi központi pályaudvarra tartott. A szerelvényen a vonatvezető és 56 utas tartózkodott, 44-en sértetlenül megúszták az incidenst.

Két vagon az oldalára borult Forrás: APA-PictureDesk via AFP/THOMAS LENGER / APA / picturedesk.com/Thomas Lenger

Kedden délelőtt a vagonokat daru segítségével visszarakták a sínekre, de a javítási munkálatok még nem értek véget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!