Megdöbbentő német vélemények Putyinról

BERDIMUHAMEDOW, Serdar; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. június 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél a Serdar Berdimuhamedow türkmén elnökkel közös sajtótájékoztatón a moszkvai Kremlben 2022. június 10-én. MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov
Vágólapra másolva!
A Die Welt olvasói elismerik Vlagyimir Putyin igazát a nyugati oroszellenes szankciók kudarcával kapcsolatban - írja az RIA. A hozzászólásokból ez derül ki. A német médiumokban igen ritkán árnyalják a leegyszerűsített oroszellenességet, hibátlanul jó ukránok és elvetemülten gonosz oroszok, legtöbbször lényegét tekintve erről lehet olvasni. Hogy feltűnően nagy számban ismerik el Putyin igazát a brüsszeli szankciókkal kapcsolatban, a német médiahelyzetet ismerve megdöbbentő. Annyiban persze azért nem, hogy az egyre dráguló németországi energiaárakat az emberek természetesen észreveszik.
Vágólapra másolva!

A Die Welt német lap olvasói kommentálták Vlagyimir Putyinnak a szentpétervári gazdasági fórumon tett kijelentését. Az elnök egyebek mellett megjegyezte, hogy az "Oroszország elleni gazdasági villámháborúnak" kezdettől fogva esélye sincs a sikerre, a szankciók nyomása pedig inkább a nyugati országokat sújtotta.

Sok kommentelő egyetértett abban, hogy

az orosz gazdaság lerombolására tett kísérletek az Európai Unióra és az Egyesült Államokra is visszaütöttek.

"Sajnos amiben igaza van, abban igaza van. Többet ártunk magunknak, mint neki" - ismerte el Gaston V.

"A szankciók nagyon jól működnek. Ellenünk" - mondta Gabriele H.

"Egyszer azt mondták, hogy ne legyenek olyan szankciók, amelyek jobban ártanak nekünk, mint Oroszországnak. De akkor minden szankciót a lehető leggyorsabban fel kell oldani. Mert most jobban fájnak nekünk, mint bárki másnak" - panaszkodott Sahra K.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

"A szankciók nyersek. Ha Oroszország most évtizedekre meg tudja tartani az üzemanyag-tartalékait, akkor 30 év múlva pontosan ezekért fogunk könyörögni, hiszen más országokban már kifosztottuk a földet. És csak ezután fizetik ki ezeknek a szankcióknak az árát. Ma még vannak fillérek..." - vélekedik Tor S.

"Teljesen igaz. Először is megbüntettük magunkat. Az energiahiány és ennek következtében a költségek emelkedése miatt nő az infláció. A magánháztartások egyre szegényebbek, a gazdaság pedig egyre mélyebbre süllyed a szakadékba" - összegzett Daniel W.

Vlagyimir Putyin részvételével tartották pénteken a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot. Az elnök beszédének fő témája a nyugati szankciók hatására kialakult gazdasági helyzet volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!