A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Három tinédzser szeme láttára fulladt a tóba két búvár Floridában

Buford Springs, tó, barlang
Vágólapra másolva!
Szemtanúja volt három fiatal a megrázó pillanatnak, amikor két búvár egy floridai tóban víz alatti barlangokat kutatva bajba kerültek és megfulladtak.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves és két 15 éves fiatal szerdán délelőtt 11 órakor látta megérkezni a két búvárt a labirintusszerű barlanghálózattal rendelkező tóhoz, még beszélgettek is velük, amíg előkészítették a felszerelésüket.

A 80 négyzetkilométeres Chassahowitzka vadgazdálkodási területen lévő Buford Springs-barlang még a tapasztalt búvárok számára is veszélyes a szakértők szerint - írja a Daily Star.

A 63 éves Stephen Roderick Gambrell és az 52 éves Todd Richard McKenna egy rövid merülést hajtottak végre, majd a felszínre jöttek. A fiatal úszok ekkor még hallották, hogy beszélgetnek egymással. Az egyikük szerint úgy tűnt, mintha az egyik férfi problémát említett volna a oxigéntartályával. Azt mondta, a két férfi arról vitatkozhatott, hogy visszamenjenek-e a barlangba, van-e elegendő levegő a tartályaikban egy újabb merüléshez

Egy újabb merülés után látták Gambrellt ismét a felszínre térni, ám ezúttal arccal lefelé lebegett, mintha valamit keresne a víz alatt.

Rövid idő elteltével azt vették észre, hogy nem jönnek fel buborékok a vízből, ekkor már tudták, hogy baj van.

Odaúsztak hozzá, hogy ellenőrizzék, jól van-e, ám a férfi ekkor már nem lélegzett. Az eszméletlen búvárt a tó partjához vonszolták, azonban nem bírták kiemelni a vízből.

Azonnal segítséget hívtak, nem sokkal később pedig két rendőr érkezett a helyszínre, akiknek sikerült kihúzniuk a férfit a vízből, de ekkorra már nem élt.

Ezután búvárokat hívtak, McKenna felkutatására, akinek holttestét végül 42 méter mélységben találták meg.

Egyelőre nem tudni, hogy a felszereléseik megfelelően működtek-e, de lehetséges, hogy az egyik búvárnak szivárgott a tartálya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!