Drón mentett meg egy fiút a vízbe fulladástól Spanyolországban - videó

general drones spanyol valencia
Vágólapra másolva!
Drón mentette meg a 14 éves fiút a fulladástól a spanyolországi Valencia közelében. A drónos életmentő szolgálat már Spanyolország 22 strandján dolgozik együtt az vízimentőkkel, kritikus helyzetekben segítve a munkájukat.
Vágólapra másolva!

A spanyolországi "drónos életmentő szolgálat" egyik egysége egy mentőmellényt dobott a tengerbe egy fuldokló 14 éves fiúnak, mielőtt az elmerült volna a mélységben - írja a Sky News.

A mellény segítségével a fiú képes volt fennmaradni a vízen, amíg később megérkezett egy vízimentő csapat.

A drón által rögzített felvételeken látszik, ahogy a fiú a vízben küzd az életéért, mielőtt belekapaszkodik a ledobott mellénybe.

A mentés után a tinédzsert kórházba szállították, ahonnan végül egy rövid megfigyelés után másnap hazaengedték.

A valenciai székhelyű General Drones 2017-ben kezdte meg a közös munkát a spanyol vízimentőkkel a Valenciától északra fekvő Sagunto városában.

Mostanra több mint 30 pilóta és drón dolgozik együtt az életmentőkkel Spanyolország 22 strandján, gyors támogatást nyújtva életveszélyes helyzetekben a bajbajutottaknak, mielőtt az életmentők elérnék a helyszínt.

2022 első hat hónapjában összesen 140 ember fulladt vízbe Spanyolországban, 55 százalékkal több, mint 2021 azonos időszakában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről