Megint pozitív lett Joe Biden Covid-tesztje

President Biden Addresses Nation After Texas Elementary School Shooting GettyImageRank2 Color Image Horizontal POLITICS GOVERNMENT CRIME
Joe Biden
Vágólapra másolva!
Megint pozitív lett Joe Biden amerikai elnök koronavírustesztje szombaton, alig három nappal azután, hogy megszűnt a korábbi fertőzése miatt elrendelt karantén - közölte a Fehér Ház orvosa, Kevin O'Connor.
Vágólapra másolva!

Az elnök tünetmentes, és elég jól érzi magát - tette hozzá az orvos. A következő napokat karanténban tölti. Biden kilenc nappal korábban szintén pozitív tesztet produkált. Orvosa szerint az omikron BA.5 variánsa okozta a fertőzést. Az elnök teljesen átoltott. O'Connor megjegyezte: előfordul, hogy egyes betegeknél kiújul a koronavírus-fertőzés, és az elnöknél is ez történhetett.

Joe Biden tesztje újra pozitív Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Anna Moneymaker

Az amerikai járványügyi központ szerint a kiújuló fertőzések többsége enyhe lefolyású, súlyos megbetegedésről nem számoltak be ebben az időszakban.

Biden vasárnap reggel hazalátogatott volna, kedden pedig Michiganbe várták. Mindkét útját törölték.
A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 91 milliót, a halottaké pedig az egymilliót. Az új fertőzések legalább 75 százalékáért az omikron BA.5-ös alváltozata felelős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről