A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már egy tucat ember meghalt Kínában a hőhullám és árvíz miatt

Kína, Henan tartomány, áradás, árvíz
(FILES) This file photo taken on July 21, 2021 shows cars sitting in floodwaters after heavy rains hit the city of Zhengzhou in China's central Henan province. - The death toll from floods in central China rose to 302, officials said on August 2, 2021, after torrential downpours dumped a year's rain on a city in just three days last month. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Az áradások és az extrém magas hőmérséklet miatt többen is meghaltak Kelet-Kínában, mivel a nyári hőség a szokásosnál korábban érkezik.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az Origo is beszámolt róla, Kínában hőségriadó van az extrém meleg időjárás miatt.

Az áradások és a szélsőségesen magas hőmérséklet több halálos áldozatot követelt Kelet-Kínában, mivel a nyári hőség a szokásosnál korábban érkezik - írja az ABCNews.

Csöcsiang tartományból rekordmagas hőmérsékletet jelentettek, amely szerdán 42 Celsius-fok fölött tetőzött.

A szomszédos tengerparti Csiangszu és Fucsien tartományok is szenvedtek a nagy hőségtől, míg a beljebb fekvő Honan, Szecsuan és Hejlungcsiang tartományokban sokan kerültek kórházba hőguta miatt.

Az ország nagy részét áradások sújtották, szerda délig három halottat és öt eltűntet jelentettek Szecsuan tartomány Pingwu megyéjében. Az északkeleti Hejlungcsiangból egy halottat és nyolc eltűntet jelentettek.

Szakértők szerint az ilyen szélsőséges időjárási jelenségek az éghajlatváltozás miatt egyre valószínűbbé válnak. A melegebb levegő több vizet képes tárolni, ami nagyobb felhőszakadásokhoz vezet, amikor felszabadul.

Kína dél-középső részén már több százezer embert kellett kitelepíteni az áradások miatt.

Az áradások tovább súlyosbítják a gazdasági nehézségeket, amelyeket részben az utazásokat korlátozó és az ellátási láncokat megzavaró szigorú "zero-COVID" intézkedések okoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!