A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megfékezték az egy hete tomboló erdőtüzet Csehországban

Hrensko, 2022. július 27.
Tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a csehországi Hrensko közelében fekvő Ceske Svycarsko (Cseh Svájc) Nemzeti Parkban 2022. július 27-én.
MTI/AP/CTK/Ondrej Hajek
Tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a csehországi Hrensko közelében fekvő Ceske Svycarsko (Cseh Svájc) Nemzeti Parkban 2022. július 27-én. MTI/AP/CTK/Ondrej Hajek
Vágólapra másolva!
A tűzoltóságnak sikerült a hét végén ellenőrzése alá vonni a nyugat-csehországi Ceské Svycarsko (Cseh Svájc) Nemzeti Parkban több mint egy hete pusztító erdőtűz egész területét - közölte Milan Rudolf, a cseh tűzoltóság regionális szóvivője hétfőn Ústí nad Labemben.
Vágólapra másolva!

A szóvivő szerint az erdőtűz terjedése a hét végén megállt, a tűzoltóság megerősítette a műszaki eszközök bevetését, sikerült néhány helyen ideiglenes víztárolókat kialakítani és hétfőtől 150-ről 930-ra növelik a bevetett tűzoltók számát.

- mutatott rá a szóvivő.

Tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a csehországi Hrensko közelében fekvő Ceske Svycarsko (Cseh Svájc) Nemzeti Parkban 2022. július 27-én Forrás: MTI/AP/CTK/Ondrej Hajek

Roman Vyskocil, Ústí régió tűzoltóparancsnoka a közszolgálati televízióban hétfő délelőtt pontosította az erdőtűz által érintett területek nagyságát is.

Vyskocil szerint a tűz mintegy 1060 hektáron pusztította el az Nemzeti Parkot, a tűzoltóságot azonban jóval nagyobb területen, mintegy 3600 hektáron kellett bevetni, s ezt kellett ellenőrzés alá vonni.A hét végén ezt a bevetési területet sikerült 2860 hektárra mérsékelni.


A tűzoltóparancsnok azt mondta: a helyzet jelenleg stabilizáltnak tekinthető, az erdőtűz nem terjed tovább, s a tűzoltóság műszaki eszközök és emberi erők masszív bevetésével fokozatosan likvidálni akarja az összes tűzfészket.

- mondta Milan Rudolf újságíróknak.

Az erdőtűz miatt a régió öt településéről mintegy ötszáz embert telepítettek ki.

Két településre hétfőn visszatérhetnek az emberek, míg három továbbra is zárva van. Az elhagyott házakat a rendőrség és a tűzoltóság felügyeli.
Továbbra is zárva van a Hrensko cseh-német határátkelő. A nemzeti park szintén zárva van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!