Újra elfogták a Lady Gaga kutyasétáltatójának lelövésével vádolt férfit

Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, tavaly Hollywoodban egy férfi lelőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját, majd ellopta a popsztár két francia bulldogját. Áprilisban tévedésből kiengedték a gyanúsítottat, aki azóta szökésben volt. Csaknem négy hónappal azután, hogy kiengedték a Los Angeles-i őrizetből, szerdán újra elfogták a bűnténnyel vádolt James Howard Jacksont.
Vágólapra másolva!

A 19 éves James Howard Jacksont a Los Angelestől északra fekvő Palmdale városában tartóztatták le - közölte a Los Angeles megyei seriffhivatal - írja az NBC.

Jacksont Ryan Fischer kutyasétáltató 2021. február 24-i lelövésével vádolják, aki Lady Gaga francia bulldogjait sétáltatta Hollywoodban, amikor három ember kirabolta.

Jackson pedig állítólag mellbe lőtte Fishert, aki túlélte a támadást.

Jackson április 6-án tévedésből szabadult a börtönből, a seriffhivatal szerint elírás miatt.

A múlt hónapban az amerikai rendőrbírói szolgálat 5000 dolláros (kb. 2 millió forint) jutalmat tűzött ki a Jackson letartóztatásához vezető információkért, egyelőre nem tisztázott, hogy a jutalom segítette-e a sikeres elfogást.

Az ügyben Jacksont és két másik embert gyilkossági kísérlettel és rablással vádolnak, mellettük két másik embert pedig bűnrészességgel.

A kutyák, Koji és Gustav, a rablás után napokkal sértetlenül visszakerült a rendőrséghez.

A nyomozók nem hiszik, hogy a tolvajok tisztában voltak vele, hogy a kutyák a popsztárhoz tartoznak, aki éppen egy római filmforgatáson vett részt. Az indíték állítólag a francia bulldogok értéke volt – ami akár több ezer dollárt is elérhet.

2021-ben a francia bulldog a második legnépszerűbb kutyafajta volt az Egyesült Államokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!