A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Különítményt küld az oroszok által vezetett katonai szövetség Örményországba

Vágólapra másolva!
A Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO) missziót küld az azeri-örmény határ helyzetének felmérésére - közölte a szervezet titkársága szeptember 14-én. Anatolij Sidorov vezérezredes szeptember 15-én repül Örményországba, amíg a szervezet főtitkára, Sztanyiszlav Zas a jövő héten látogat el az érintett területre - írja az IZ.
Vágólapra másolva!

A misszióban részt vesznek a CSTO-tagországok képviselői és a Dél-Kaukázusi Tanulmányok Központjának vezetője, Farhad Mammadov is. Mammadov hozzátette: a CSTO nem avatkozhat be ebbe a kérdésbe, mivel maga Örményország sem ismeri el Azerbajdzsán határait. Az orosz külügyminisztérium kijelentette:

Moszkva szoros kapcsolatban áll Bakuval és Jerevánnal, ezért intézkedéseket tesz a kialakult helyzet stabilizálására.

Örményország katonai segítséget is kért a CSTO-tól az ország területi integritásának helyreállítása érdekében. Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök szerint az azeri fegyveres erők szeptember 13-a óta 10 négyzetkilométert foglaltak el.

Aram Torosyan, az örmény védelmi minisztérium sajtótitkára kijelentette, hogy a határon rendkívül eldurvult a helyzet.

Elmondása szerint intenzív rakéta- és tüzérségi csapásokat hajtanak végre a Sotktól Gorisig terjedő határ teljes hosszában és a civil településeket sem kímélik az azeriek. A legfrissebb adatok szerint az örmény oldalon már 105 halottja van a támadásoknak. Az azeriek azonban ennek pont az ellenkezőjét állítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!