A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Önkormányzati és megyei választásokat tartanak Szlovákiában

Voksolni készül egy férfi a dél-franciaországi Gallician falu szavazóhelyiségében 2017. június 11-én, a kétfordulós francia parlamenti választások első fordulójának napján. Voksolásra mintegy 47 millió polgár jogosult, akik a parlament alsóháza, a nemzetgyűlés 577 képviselőjét választják meg öt évre. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Megkezdődtek szombat reggel a Szlovákia történetében első alkalommal összevont időpontban tartott helyi önkormányzati és megyei választások, a voksolás este nyolc óráig tart.
Vágólapra másolva!

A választáson az ország csaknem háromezer településén, mintegy 4,4 millió választópolgár szavazhat az egyes településeken és a megyékben induló képviselőjelöltekre, illetve polgármester- és megyeelnök-jelöltekre.

A szlovákiai szabályozás szerint a választáson a szlovákiai állandó lakhellyel rendelkező külföldiek is voksolhatnak, de mindenki csak a lakhelye szerinti választókörzetben szavazhat.

Szlovákiában négyévente kerül sor mind a helyi önkormányzati, mind a megyei választásokra, idén azonban a megyei választásokat öt év után tartják, ami a két voksolás időpontjának összevonásával függ össze. Az előző kormányzati ciklus alatt született döntés arról, hogy a két választást a jövőben közös időpontban tartják, az összevonást a várhatóan magasabb választói részvétellel és a költséghatékonysággal indokolták.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Szlovákiában a megyei választásokon a választók részvételi aránya eddig viszonylag alacsony - legutóbb mintegy 30 százalékos - volt.

A helyi önkormányzati választásokon ellenben legutóbb csaknem 50 százalékos volt.

A voksolás idején kampánycsend van érvényben, ez a választások előtt két nappal kezdődött. A választás egyfordulós és egy napig tart, a szavazóhelyiségek szombat este 8 óráig tartanak nyitva. Az első részeredményeket azután folyamatosan hozzák majd nyilvánosságra, a hivatalos végeredmények kihirdetése vasárnap várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!