Új, nagyon ritka és félelmetes fegyverhez juthatnak az ukránok

hadgyakorlat, nukleáris, erők, atom, gyakorlat, csapás, ballisztikus
Pleszeck, 2022. október 26. Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen egy Jarsz típusú interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki az orosz nukleáris erők gyakorlatán az északnyugat-oroszországi Pleszeckben 2022. október 26-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. A Vlagyimir Putyin orosz elnök által videokonferencia keretében megtekintett gyakorlatokon ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket lőttek ki, és a Kreml szerint az összes célba talált. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Az olaszok és a franciák olyan légvédelmi rakétarendszert adhatnak Ukrajnának, amely egy több millió fős város légterét is képes lefedni - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

November közepén kell jóváhagynia az olaszoknak az Ukrajnának szánt hatodik katonai segélycsomagot, vagyis az erről szóló javaslatot. Egyelőre azonban nem biztos, hogy a kormány az ukránok javára dönt és vállalja a fegyverek miatt kialakult belpolitikai konfliktust.

Amennyiben mégis, úgy a SAMP-T légvédelmi rendszerhez Olaszország adja a radarokat, Franciaország pedig a hordozórakétákat – erről az RBC-Ukraine számolt be a La Repubblica című olasz lapra hivatkozva.

A SAMP-T a legfejlettebb légvédelmi rendszer Európában.

A lap szerint képes egy teljes megapolisz feletti égboltot lezárni, valamint felveszi a harcot a repülőgépek, drónok és rakéták ellen. Egyelőre nagyon kevés ilyen rendszer létezik: a franciáknál tíz, az olaszoknál öt darab üzemel.

Volodimir Zelenszkij már felszólította a két nemzetet, hogy a lehető leghamarabb biztosítsák nekik a SAMP-T rendszert Forrás: Ukrán Elnöki Iroda

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij már felszólította a két nemzetet, hogy a lehető leghamarabb biztosítsák nekik a SAMP-T rendszert. Ahogy arra utalt: ember életek múlhatnak azon, hogy milyen légvédelmi technológiával rendelkeznek.