A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bomba egy spanyol katonai támaszponton, a hatóságok rettegnek

Barcelona La Rambla, tömegbe hajtott egy teherautó
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 17: A police stands as he blocks the traffic after a van plowed into the crowd, injuring several people in Barcelona, Spain on August 17, 2017. Albert Llop / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A spanyol titkosszolgálat nemrég egy küldeményben elrejtett robbanószerkezetet talált a Torrejon de Ardoz városához közeli légitámaszponton - számolt be róla az Izvesztija az El Mundo értesülései alapján.
Vágólapra másolva!

Jelenleg is folyik annak a csomagnak a vizsgálata, amely egy spanyol katonai támaszpontra érkezett, és a El Mundo információ szerint robbanószerkezetet rejtettek el benne. Ez már a második olyan nap Spanyolországban, amikor robbantásos merénylettel próbálkoznak.

Szerdán a madridi ukrán nagykövetségen robbant fel egy levélbomba, de egy zaragozai fegyvergyárba is robbanószerkezetet küldtek.

A spanyol lap beszámolója szerint a rendőrség jelenleg próbálja kideríteni, hogy honnan adhatták fel a csomagot és azt is vizsgálják, hogy a három esetnek köze van-e egymáshoz. A hatóságok attól tartanak, hogy az elkövetkező időszakban megszaporodhat a hasonló, levélben vagy küldeményekben elrejtett bombáknak a száma.

A lap megemlíti azt is, hogy a spanyol hatóságok a tegnapi levélbombás támadást terrortámadásként kezelik. Eközben Ukrajna közölte, hogy megerősítik külföldi diplomáciai épületeik védelmét, a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Frissítés:

A spanyol belügyminisztérium közölte, hogy hajnali 3 és 4 óra között a légitámaszpont biztonsági rendszere az egyik csomag esetében jelzett, mivel megállapította, hogy azon belül gyanús szerkezet található. Ezt követően értesítették a polgárőrséget és a rendőrséget is. Ezeket az információkat a spanyol védelmi minisztérium is megerősítette.

Az El Mundo rendőrségi forrásokból arról értesült, hogy a két tegnapi esetnek és a mostaninak köze van egymáshoz. Az előzetes vizsgálatok kizárták, hogy különálló elkövetők állnak a támadások mögött.

Spanyolország részt vesz az ukrán katonák kiképzésében

Margarita Robles spanyol védemi miniszter még november közepén jelentette be, hogy Spanyolország 2400 ukrán katonát fog kiképezni évente az oroszok ellen. Ennek érdekében átalakították például a Toledóban található kiképzőközpontot is, hogy az ukrán katonák otthonosabban érezzék magukat.

Az ukrán katonák kiképzése már ekkor megkezdődött, Robles szerint Novemberben 112 ukrán katona tartózkodott az országban.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!