A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megemlékezett Olaszország államfője a meghalt XVI. Benedek pápáról

XVI. Benedek pápa, Benedek, pápa
Pope Benedict XVI waves to pilgrims upon his arrival in St Peter's square at the Vatican, on May 18, 2011 for his weekly general audience. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Mattarella olasz elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is megemlékezett a szombaton meghalt XVI. Benedek nyugalmazott pápáról.
Vágólapra másolva!

XVI. Benedek nyugalmazott pápa 95 éves korában szombaton 9 óra 34 perckor halt meg a vatikáni Mater Ecclesiae (Egyház Anyja) kolostorban. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje - jelentette be a Vatikán.

Sergio Mattarella olasz elnök azt mondta, a nyugalmazott pápa halála gyászt jelent az egész nemzet számára. Hozzátette, hogy

Egy nyilatkozatban azt mondta, visszavonulása után "továbbra is egyháza ügyét szolgálta egyedülálló szerepében. "A párbeszédet, a békét, az ember méltóságát, valamint a vallások legfőbb érdekeit finom bölcsességgel értelmezte" - emelte ki Mattarella.

Georgia Meloni olasz miniszterelnök A hit és az értelem gigászának nevezte XVI. Benedek pápát, akiről a történelem sosem fog elfeledkezni.

Meloni nyilatkozatában méltatta, hogy a pápa élethosszig szolgálta az egyházat, dicsérte, hogy "spirituális, kulturális és intellektuális mélységével az emberek szívéhez és elméjéhez tudott szólni".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!