Nem Magyarország akadályozta az Oroszország elleni még keményebb szankciókat, Donald Tusk hazudott

2019 Belgium Brussels Europa building October 18 POLITICS adopt agenda AGREEMENT ARCHITECTURE arrive brexit budget BUILDING CITY come conversation COOPERATION create eu eu27 EUROPE EUROPEAN COUNCIL EUROPEAN UNION FORUM future heads of governments high lev
Donald Tusk
Vágólapra másolva!
Eduard Heger szlovák miniszterelnök a mai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre röviden cáfolta Donald Tusk Európai Néppárt-elnök nyilatkozatát, amelyek szerint az Európai Unió Tanácsában az olaszok és a magyarok akadályozták meg Oroszország leválasztását a SWIFT-rendszerről.
Vágólapra másolva!

Németország, Magyarország, Olaszország olyan tagállamok, amelyek szégyellhetik magukat, mert vétózták a kemény oroszellenes szankciókat az unióban – Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke ezzel így szidta péntek reggel ezt a három országot, miután hajnalban véget ért az Európai Tanács rendkívüli ülése - írta a Pesti Srácok. Hamar kiderült, hogy Donald Tusk (nem lehet finomabban fogalmazni) egyszerűen hazudott.

Kiderült, hogy tipikus álhírről volt szó, hiszen Eduard Heger szlovák miniszterelnök a mai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre röviden cáfolta azt az értesülést, amelyek szerint az Európai Unió Tanácsában az olaszok és a magyarok akadályozták meg Oroszország leválasztását a SWIFT-rendszerről. "Én ott voltam a találkozón, ez nem igaz" - mondta Heger.

A francia TV5 Europe közszolgálati televízió kora esti politikai műsorában a Sciences-Po párizsi politikai főiskola Európa-ügyi tanára egyébként azt mondta, hogy a három ország, amely a még szigorúbb Oroszország elleni fellépést megakadályozta, Németország, Olaszország és Ausztria volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!