Súlyos károkat okozott az orosz rakétatámadás Kárpátalján - megrázó felvételek

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrán csapatok, rakétakilövés, rakéta, Popaszna, Ukrajna
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy elektromos elosztó állomást és egy vasútállomást ért találat kedden este a kárpátaljai Volócon. Egy gázelosztó is megsérült, 57 ház maradt gázellátás nélkül.
Vágólapra másolva!

A kárpátaljai katonai adminisztráció eddig nem tájékoztatott áldozatokról vagy sérültekről.

A háború kezdete óta most először érte rakétatámadás Kárpátalját, a lövedék egy hegyvidéki területen csapódott be. Elemzők szerint a támadás célja az Ukrajnából érkező nyugati fegyverszállítmányok mozgatásának megakadályozása, lassítása volt.

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta,

folyamatosan kapcsolatban vannak az ungvári külképviselettel, az ott dolgozó kollégáik azt közölték, a légiriadó kedden néhány perccel 18 óra után kezdődött, és két órán át tartott. A jelenlegi információk szerint a támadásban nem sérült meg senki

- fűzte hozzá.

- hangsúlyozta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy a katonai szállítmányok - amint átlépnék a magyar-ukrán határt - szintén orosz támadás célpontjává válhatnának.

Az orosz-ukrán háború aktuális helyzetéről percről percre tudósításunkban számolunk be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!