Magyarországot szidja és fenyegeti a brüsszeli ukrán nagykövet

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. január 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Vszevolod Csentszov, Ukrajna Európai Unió mellé rendelt nagykövetének interjúját szemlézi a lengyel Do Rzeczy. Az ukrán diplomata a cikk szerint Magyarországot fenyegeti. 
Vágólapra másolva!

Magyarország, mint minden EU-tagállam, a saját érdekeit védi, de gyakran mások, például Ukrajna kárára – állítja Csentszov, aki szerint az ukránoknak nyújtott 18 milliárd eurós segítség blokkolása miatt az ország gyakorlatilag „Magyarország túszává" válik (Magyarország egyébként nem blokkolja a segítséget, nem ért egyet a hitelfelvétellel, de nem akadályoz másokat abban, hogy megtegyék).

A diplomata megpróbálja Orbán Viktor miniszterelnököt fenyegetni azzal, hogy teljesen elszigeteli magát, ha nem támogatja Ukrajnát, és ezzel átlép valamifajta vörös vonalat.

A Mandiner szemléjében azt írja, hogy végül Csentszov azt is mondta fenyegetően: „Az, hogy »nem akarom«, egész egyszerűen nem működik az Európai Unióban" – mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!