A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Elsüllyedt egy teherhajó Japán partjainál, kilenc ember eltűnt - fotók

Dzsedzsu-sziget, 2023. január 25.
A japán parti őrség 7. regionális parancsnokságának felvételén az állomány egyik járőrhajója a Csin Tien teherhajó után kutat a dél-koreai Dzsedzsu szigetétől délkeletre 2023. január 25-én, miután a Hongkongban bejegyzett
Dzsedzsu-sziget, 2023. január 25. A japán parti őrség 7. regionális parancsnokságának felvételén az állomány egyik járőrhajója a Csin Tien teherhajó után kutat a dél-koreai Dzsedzsu szigetétől délkeletre 2023. január 25-én, miután a Hongkongban bejegyzett hajó elsüllyedt a sziget közelében, fedélzetén 22 emberrel. A legénységet nagy erőkkel keresik. MTI/AP/Japán parti őrség 7. regionális parancsnoksága
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy teherhajó Japán délnyugati partjainál, a legénység 13 tagját kimentették, kilencen eltűntek a heves téli szélben - közölték szerdán a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Repülőgépek és hajók, köztük magánhajók is keresik az eltűnteket. A hongkongi bejegyzésű, 6651 tonnás Jintian kedden késő este vészjelzést adott le - közölte a japán parti őrség.

A helyi média szerint egy, a hajón tartózkodó személy azt mondta,

a hajó megdőlt, belsejébe áramlik a víz,

később pedig arról számolt be, hogy a legénység 22 tagja - mind kínai vagy mianmari állampolgár - mentőcsónakokba szállt át.

A japán parti őrség 7. regionális parancsnokságának felvételén az állomány egyik járőrhajója a Csin Tien teherhajó után kutat Forrás: MTI/AP/Japán parti őrség 7. regionális parancsnoksága/-

Arról nem érkezett hír, hogy mi okozta a fűrészárut szállító hajó balesetét. A parti őrség szóvivője elmondta, hogy a vészjelzés fogadásakor, kedden a térségben heves, erős szél fújt.

Hirokazu Macuno, a tokiói kormány főtitkára, szóvivője közölte, hogy a parti őrség azonnal segítséget kért a közelben tartózkodó, Nagaszaki városától nyugatra lévő járőrhajóktól és repülőgépektől.
Szólt arról is, hogy

a japán parti őrség kérte a hadsereg segítségét,

és együttműködésre törekszik a dél-koreai parti őrséggel, továbbá a baleset helyszínének közelében lévő hajókkal is. Hozzátette, hogy a legénység öt kimentett tagja kínai, de állapotukról nincs további információja.

A teherhajó személyzeti mentőhajója Forrás: MTI/AP/Japán parti őrség 7. regionális parancsnoksága/-

A japán parti őrség szóvivője a Reuters hírügynökséggel azt közölte, hogy a japán légi önvédelmi erők és a dél-koreai parti őrség mentette ki a legénység további nyolc tagját.

Korábban a japán parti őrség arról számolt be, hogy

a legénység négy tagját a vízben lebegve fedezte fel, és egy magánhajó mentette ki őket,

mintegy 110 kilométerre nyugatra a Dandzso-szigetektől.
Japán nyugati részeit kedden fagyos, szeles időjárást hozó téli viharok sújtották. A terület, ahol a hajó elsüllyedt, Nagaszaki és a dél-koreai Csedzsu-sziget között van. A térségben kedden több száz repülőjáratot töröltek a zord időjárási viszonyok miatt.

A Japán déli részén fekvő Okinava-szigeteknél kedden a heves szélben zátonyra futott egy másik hajó. A legénység 19 tagját kimentették - jelentette a helyi média.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!