A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

31 holttestet találtak egy mexikói tömegsírban

Mexikó, eltűnt olaszok
A mexikói rendőrség most olasz segítséget is kapott a kereséshez
Vágólapra másolva!
Harmincegy holttestet exhumáltak csütörtökön a hatóságok, két titkos sírból Mexikó nyugati részén. Az első sírt február 1-jén találták meg San Isidro Mazatepec városában, Jalisco államban, ahol Mexikó legkeményebb drogkartellei vannak - írj a CBSnews. 
Vágólapra másolva!

Az első sír feltárása után nem sokkal egy újabb került elő. A holttesteket zsákokban rakták és így temették el őket.

- mondta Luis Joaquin Mendez, Jalisco állam ügyésze.

A Jalisco New Generation Kartell által irányított Jalisco azon mexikói államok közé tartozik, amelyeket a legsúlyosabban érint a szervezett bűnözés. Tavaly 301 holttestet találtak az államban, 41 titkos sírban, 2020-ban pedig 544-et, ami az eddigi legmagasabb szám.

A közép-amerikai országban az emberölések száma megháromszorozódott 2006 óta, amikor a kormány kábítószer-kartellek elleni háborút hirdetett.

Mexikói rendőrség - illusztráció Forrás: AFP/Getty Images

Mendez szerint a hatóságok elegendő bizonyítékkal rendelkeznek ahhoz, hogy azonosítsák a héten talált holttestek felét, így visszaadhatják őket családjuknak.

Tavaly év végén több mint 100 000 ember tűnt el hivatalosan országszerte.

A mexikói rendőrség komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a bűnbandák által eltemetett embereket felkutassák. De sajnos sokszor ez nem vezet eredményre, emiatt a kétségbeesett rokonok szerveznek kutatómunkákat, hogy megleljék meggyilkolt szeretteiket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!