A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kisiklott egy vonat Minnesotában, óriási tűzzel ég - videó

Raymond, 2023. március 30.
Tűzoltók egy kisiklott tehervonat összetorlódott tartályainál a Minnesota állambeli Raymond város közelében 2023. március 30-án. Az etanolt és kukoricaszirupot szállító szerelvény az előző napon siklott ki, és az ütközéstől láng
Raymond, 2023. március 30. Tűzoltók egy kisiklott tehervonat összetorlódott tartályainál a Minnesota állambeli Raymond város közelében 2023. március 30-án. Az etanolt és kukoricaszirupot szállító szerelvény az előző napon siklott ki, és az ütközéstől lángba borult. A környék lakóit evakuálták, sebesültekről egyelőre nem tudni. MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel
Vágólapra másolva!
Kisiklott egy vonat csütörtök reggel a Minnesota államban található Raymond mellett - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A baleset miatt óriási tűz keletkezett.

A vonatot üzemeltető Burlington Northern Santa Fe vasúttársaság közölte 22 szerelvány kisiklott, több felborult. Volt amelyik etanolt, volt, amelyik kukoricaszirupot szállított.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és a mentők is.

Tűzoltók egy kisiklott tehervonat összetorlódott tartályainál a Minnesota állambeli Raymond város közelében 2023. március 30-án Forrás: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel

Egy távoli felvétel az égő vagonról:

A vasúttársaság azt írta, hogy a kisiklott vonat miatt a környék lakóit szűk egy kilométeres körzetben evakuálják, és sürgősségi menedéket állítottak fel a prinsburgi Minnesota-i Keresztény Iskolában.

Sérültekről egyelőre nem érkezett hír, illetve arra vonatkozóan sem mernek becslést adni a hatóságok, hogy mennyi ideig tart a vonalon a mentés.

Az etanolt és kukoricaszirupot szállító szerelvény Forrás: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel

A közelmúltban több ehhez hasonló vonat baleset is történt.

Múlt hét szerdán egy vasércet szállító szerelvény siklott ki Pittsburgh közelében. Vasárnap pedig egy vasúti szerelvény két kocsija futott le a pályáról Chicago külvárosi részén.

Ezek között említhető meg az Ohióban történt vasúti baleset is.

Ahogy arról az Origo is korábban beszámolt az Egyesült Államokban komoly vita bontakozott ki a vasútbiztonságról, miután február elején súlyos környezeti károkat okozott egy baleset, amelyben egy nagyobb, részben veszélyes anyagokat szállító szerelvény 50 kocsija siklott ki, majd kapott lángra az Ohio állambeli East Palestine kisvárosban.

A veszélyes anyag - zömmel vinil-klorid - a talajba és a környező vizekbe is beszivárgott, a helyiek azóta is rendszeresen számolnak be egészségügyi panaszokról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!