Gyerekkori szerelme miatt lett pap Ferenc pápa

Christianity Horizontal
Ferenc pápa is megszólalt a vb-ről
Vágólapra másolva!
A Blikk információi szerint évekkel korábban látott napvilágot a hír, miszerint Ferenc pápa azért lett pap, mert kikosarazta egyik fiatalkori szerelme.
Vágólapra másolva!

Az Amaliaként ismert argentin nő Buenos Aires külvárosában, Floresben élt, itt ismerkedtek meg Jorge Mario Bergoglioval, azaz Ferenc pápával. Mindketten

12 évesek voltak, mikor egymásba szerettek.

A nő elmondása szerint a fiatal szerelmes, ekkor jelentette ki,

Ferenc pápa húga a The Guardian megkeresésére azt mondta, nem tudott a románcról, arról azonban igen, hogy a bátyja mindig is arra vágyott, hogy a katolikus egyház feje legyen, egy félelme volt csupán, hogy egy életen át tartó "végtelen magánnyal" kell majd szembenéznie.

Amalia szerint a szülői szigor vetett véget a szerelmüknek.

- tárta nyilvánosság elé személyes emlékeit.

A papok nem élnek szerelmi életet és nincsenek gyerekeik, ám a tanulmányaik során a lelki vezetői feladatokra is felkészítik őket: hogyan adjanak tanácsot házastársaknak, szülőknek.

Ferenc pápa hét évvel ezelőtt

kiadott egy 256 oldalas dokumentumot "Amoris Laetitia" avagy "A szerelem öröme" címmel

Ebben arra szólítja fel a katolikus egyházat, hogy a szex, a házasság, a családtervezés és a válás kérdését kevésbé a dogmatikai jogra alapozva közelítse meg, inkább helyezze előtérbe az egyéni lelkiismeretet.

Azok számára is "hasznos" lehet az egyházfő kiadványa, akik nem élnek vallásosan.

A lelkigondozás kérdései mellett Ferenc pápa a szexről, a kommunikációról, az elköteleződésről és általában a szerelemről is elmélkedik

– és ahhoz képest, hogy a dokumentum írásakor a vallási vezető már 79 éves volt, nem mellesleg életre szóló cölibátusi fogadalmat tett, az írása világi, örök érvényű és meglepően gyakorlatias jó tanácsokkal látja el az olvasót.

10+1 hasznos tanács szerelemről és szexről az egyházfő megfogalmazásában

Szánjanak időt egymásra, még akkor is, ha elfoglaltak!

"A szerelemnek időre és térre van szüksége, minden más másodlagos."

Néha csak hallgassa meg a társát!

"Ahelyett, hogy véleményt vagy tanácsot adnánk, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy hallottunk mindent, amit a másik személy mondani szeretett volna."

Fogadja el partnere hiányosságait!

"Nem számít, hogy visszatart-e, megzavarja-e a terveimet, bosszant-e azzal, ahogyan viselkedik vagy gondolkodik, vagy ha nem pontosan olyan, amilyennek én szeretném őt. A szerelemnek az aspektusa a mély együttérzés, amely teljes elfogadáshoz vezet. Elfogadjuk a másikat a világ részeként, még akkor is, ha nem úgy cselekszik, mint ahogy mi szeretnénk.""

Legyen nagylelkű a tökéletlenségeikkel

„Fel kell ismernünk, hogy mindannyian fény és árnyék összetett keveréke vagyunk."

Soha ne feküdjön le dühösen: az ölelés segíthet

"Az a tanácsom, hogy soha ne érjen véget a nap anélkül, hogy békét kötne a családban."

Próbálja meg szépnek és szerethetőnek találni a partnerét... Még akkor is, ha ő megnehezíti!

„Szeretni egy másik embert annyit tesz, mint a veleszületett szépsége és szentsége megtapasztalásának örömét, ami nagyobb, mint a saját szükségletek."

Ne tartson haragot!

"Az ellenségeskedés szítása senkinek sem segít. Csak fájdalmat és elidegenedést okoz."

Mondja: kérlek, köszönöm és elnézést!

"Ne fukarkodjunk ezeknek a szavaknak a használatával, hanem ismételjük őket nap mint nap."

A bizalom kulcsfontosságú!

"Ez a szabadság, amely a függetlenséget táplálja, a nyitottságot a minket körülvevő világra és az új tapasztalatokra. Ez csak gazdagíthatja és bővítheti a kapcsolatokat."

Ne feledje: a szeretet munkát igényel!

"Sokkal egészségesebb, ha reálisan viszonyulunk korlátainkhoz, hibáinkhoz és tökéletlenségeinkhez. Válaszoljunk a felhívásra: növekedjünk együtt, szeressük egymást és erősítsük meg az összetartozást, bármi történjék is."

És törekedjen a jó szexuális életre! Ha másért nem is, legalább emiatt egy pillanatra rendben lesz az élete

„Isten maga teremtette a szexualitást, ami csodálatos ajándék a teremtményeinek" – írja Ferenc pápa. A szexet soha nem szabad csak egy személy örömére űzni, vagy oly módon, hogy a partnerét „használandó tárgyként" kezelje, továbbá mindig közös megegyezéssel kell történnie. És – amit többször is kifejt – a kölcsönös öröm: a szexualitás célja, hogy „hozzájáruljon a másik kiteljesedéséhez" - említi, de ebbe a „személyes elégedettség" is beletartozik – nem csak a partnernek kedvező önfeláldozó szolgálat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!