Itt az oroszok fenyegető üzenete a NATO-nak

Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, tank, orosz tank, Donyeck, T-90
Donyecki terület, 2023. március 7. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T-90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Marija Zaharova szerint a NATO megakadályozza, hogy alternatív hatalmi központok jöjjenek létre, aminek következtében a világ veszélyesebb hellyé válik.
Vágólapra másolva!

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a Nyugat mindent megtesz hatalma megtartása érdekében, megakadályozzák az új hatalmi központok létrejöttét, még akkor is, ha ezzel veszélyesebb hellyé teszik a világot. Szerinte kijelenthető, hogy a globális biztonság és a NATO összeférhetetlenek.

A NATO-terjeszkedés az ukrán háború egyik fő oka Forrás: MTI/EPA/Orosz Védelmi Minisztérium Sajtószolgálata

Zaharova kitért arra, hogy a Nyugat minden alapot lefektet annak érdekében, hogy egy NATO-centrikus regionális biztonsági struktúra épüljön. Ennek következménye, hogy folyamatosan szállítják Ukrajnába a fegyvereket, arra biztatva az országot, hogy tovább folytassa a harcot Oroszországgal.

De emellett a NATO folyamatosan provokálja Kínát, és arra készülnek, hogy militarizálják az északi sarkot.

Zaharova kiemelte, hogy a NATO folyamatosan arra hivatkozik, hogy egy védelmi szövetség, azonban a teljes története másról tesz tanúbizonyságot. Most pedig ismét azt látjuk, hogy a NATO teljes Európát be akarja kebelezni és tovább terjeszkedik Oroszország irányába, ezzel fenyegetve az orosz biztonságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!