Libanon lefoglalt mintegy 10 millió captagon tablettát

captagon nézd meg a képalát
TO GO WITH AFP STORY BY MOHAMMED HARISI Captagon pills are displayed along with a cup of cocaine at an office of the Lebanese Internal Security Forces (ISF), Anti-Narcotics Division in Beirut on June 11, 2010. AFP PHOTO/JOSEPH EID / AFP / JOSEPH EID
Vágólapra másolva!
A libanoni biztonsági erők mintegy 10 millió captagon tablettát foglaltak le, amelyeket Szenegálba, majd Szaúd-Arábiába akartak csempészni - közölte Básszám Mavlavi belügyminiszter pénteken egy bejegyzésben a Twitter közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

A kábítószert egy koromszállítmányban rejtették el. A szénfekete töltőanyag feladata a gumi erősítése, térfogatnövelése, fizikai tulajdonságainak javítása és a vulkanizáció erősítése. A hatósági műveletben négy embert vettek őrizetbe az észak-libanoni Kubbeh térségében - közölte Mavlavi.

A captagon - amfetaminok keveréke, amelyet a "szegény ember kokainjának" is neveznek

- az egyik legnépszerűbb szabadidős drog a közel-keleti fiatalok körében. Jellemzően amfetamin, koffein és különböző töltőanyagok keverékéből áll.

Nagy mennyiséget állítanak elő Szíriában, és a szomszédos Libanonon és Jordánián keresztül csempészik a Perzsa-öböl térségébe az említett országok biztonsági tisztviselői szerint.
Szaúd-Arábia 2021-ben felfüggesztette a Libanonból származó összes zöldség- és gyümölcsimportot, miután ötmillió captagon tablettát rejtettek el mintegy kétezer, Bejrútból szállított gránátalma belsejében.

A múlt hónapban az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma két libanoni állampolgárt sújtott szankcióval azért, mert részt vettek a Szíriából származó captagon csempészetében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről