Befogták a medvét Olaszországban, amely megölt egy futót

medve,este,fotó,illusztráció
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, medve ölt meg egy 26 éves férfit az észak-olaszországi Trentinóban. A férfi futni indult a hegyekbe, ahol sok medve él. A rendőrség az eltűnés bejelentését követően, a férfi szétmarcangolt holttestét találta meg.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Andrea Papi holttestét április 6-án találták meg. A fiatal férfi egy Caldes falu melletti erdei ösvényen találkozott szembe a medvével, amely rátámadt és halálosan megsebesítette.

Később kiderült, hogy a 17 éves nőstény medve korábban már két másik embert is megtámadott Trentinóban.

A hatóságok azóta DNS-minták alapján keresték az állatot, majd később sikerült beazonosítani és befogni azt - írja a BBC News.

Miután a medvét azonosították a JJ4 néven,

a hatóságok elrendelték annak elaltatását. Később azonban állatvédő szervezetk nyomására az altatást visszavonták, és a medvét egy vadon élő állatokkal foglalkozó központba vitték.

Az állat sorsáról még nem született döntés. Az ügyet a bíróság egy májusi meghallgatáson fogja felülvizsgálni.

A tragikus eset óta fellobbant a vita Olaszországban a medvékkel kapcsolatban.

A trentinói hatóságok adatai szerint 2021-ben száz medve élhetett a térségben,. A tartomány vezetése az állományt mintegy felére csökkentené, az agresszív állatokat kilőnék.Sajtójelentések szerint a térség több településének polgármestere is támogatja az elképzelést.

Az állatvédők ugyanakkor azt szorgalmazzák, hogy alakítsanak ki inkább folyosókat a vadállatok számára, vagy készítsék fel jobban az embereket arra, hogyan kell kezelni egy vadon élő állat felbukkanását.

Címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!