A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Papíron már egy 12 éves gyerek is lehet transznemű Kanadában

Svájc, Zürich, Zürich Pride, felvonulás, 2021.09.04.
Members of lesbian, gay, bisexual, transgender, intersex and queer (LGBTIQ) community take part in the Zurich Pride on September 4, 2021 ahead of a nationwide votation on the marriage for all. - Swiss citizens are due to vote on September 26, 2021 to determine whether the right to marry should be extended to same-sex couples or not. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását, amely már 12 éves korban lehetővé teszi a nemi önazonosítást a gyermekek számára – írta meg a thepostmillennial.comra hivatkozva a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A törvény két ponton módosít az eddigi szabályozásokon

A Mandiner kifejti, hogy egyrészt lehetővé teszi a módosítás, hogy

a 12 éves gyermekek már orvosi vagy mentálhigiénés szakember bevonása nélkül megváltoztathassák a születési anyakönyvi kivonatukban szereplő nemüket.

Másrészt

engedélyezi Brit Columbia lakosai számára, hogy olyan születési anyakönyvi kivonatot kapjanak, amelyen nem szerepel a nemi megjelölés.

A gyermekgondozásért felelős államtitkár, Grace Lore, aki korábban gender-tanulmányok professzora volt, a Twitteren jelentette be a törvényjavaslat elfogadását. A videóban Lore gyermekgondozásért felelős államtitkár azzal indokolja az orvosi kontrollok megszüntetését, hogy

Rendkívül veszélyes a genderpropaganda a kisgyermekekre Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Más államok eközben szigorítást terveznek

A törvénymódosítás többek között azért is példátlan, mert

a törvény elfogadása közben több európai nemzet és számos amerikai állam szigorítja a gyermek- és serdülőkori nemváltoztatásra vonatkozó korlátozásokat.

Anglia, Svédország, Finnország és Norvégia is felülvizsgálatot végzett az ellenkező neműként azonosított kiskorúak megerősítésével és orvosi beavatkozásával kapcsolatos bizonyítékokról, és azt állapították meg, hogy azok nagyon gyenge lábon állnak.

Mit gondolnak a szakemberek?

Dr. Hilary Cass, az Egyesült Királyság egyik vezető gyermekorvosa, aki jelenleg Anglia ifjúsági nemi szolgáltatásának független felülvizsgálatát végzi, időközi jelentésében elmondta, hogy bár a társadalmi átváltozást gyakran nem tekintik beavatkozásnak,

Dr. Erica Anderson, egy transz-identifikált férfi klinikai pszichológus, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nemi diszfóriában szenvedő gyermekek és serdülők kezelésében, egyetért Cass álláspontjával.

– értékelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!