A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb megrázó részletek derültek ki a texasi mészárlásról

Allen, 2023. május 7.
A biztonsági erők tagjai az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontnál, a texasi Allen településen 2023. május 6-án, miután egy fegyveres tüzet nyitott a vásárlókra az épületben. Az elkövető nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét más
Allen, 2023. május 7. A biztonsági erők tagjai az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontnál, a texasi Allen településen 2023. május 6-án, miután egy fegyveres tüzet nyitott a vásárlókra az épületben. Az elkövető nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat pedig megsebesített, három sebesült állapota válságos. A sebesültek között kisgyermek is van. A támadót a rendőrök a helyszínen agyonlőtték. MTI/AP/LM Otero
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, lövöldözés volt egy dallasi bevásárlóközpontban szombaton. Kilenc ember, köztük a gyanúsított is meghalt. A lövöldözésben egy hároméves kisfiú és szülei, két általános iskolás gyerek és egy fiatal indiai mérnök is meghalt. A gyilkost később egy rendőr lőtte le.
Vágólapra másolva!

Több áldozat továbbra is kórházban van.

Hétfő este a texasi hatóságok azonosították az utolsó áldozatot, egy 32 éves férfit.

Hat embert a helyszínen halottnak nyilvánítottak az észak-dallasi külvárosban, ketten pedig később a kórházban haltak meg.

A biztonsági erők tagjai az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontnál, a texasi Allen településen Forrás: MTI/AP/Lm Otero

A 33 éves gyanúsítottat, Mauricio Garciát egy rendőr lőtte agyon, aki egy másik, a támadással össze nem függő hívásra reagált.

A támadásról készült videón látható, hogy az elkövető ruháján rajta volt az RWDS rövidítés, ami a "Right Wing Death Squad", azaz a "Jobboldali Halálosztag" rövidítése.

Ez a kifejezés a jobboldali szélsőségesek és fehér felsőbbrendűségi csoportok körében népszerű.

A BBC News szerint a gyanúsítottnak volt egy fiókja, ahol

náci horogkeresztek és SS-tetoválásokat ábrázoló képek, nácikat dicsőítő posztok és erőszakról szóló üzenetek találhatók.

A biztonsági erők tagja az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontból kiterelt emberek közelében, a texasi Allen településen Forrás: MTI/AP/L. M. Otero

Az amerikai védelmi minisztérium szerint a gyanúsított 2008 júniusában lépett be az amerikai hadseregbe, és nem megfelelő fizikai vagy mentális állapotok miatt három hónappal később az alapkiképzés befejezése nélkül elbocsátották.

A jelentések szerint a lövöldözés idején biztonsági őrként dolgozott, és nem volt büntetett előéletű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!