Halálos földrengés, árvíz és éhínség is sújtja Haitit - videó

Leogane, 2023. június 6.
Az özönvízszerű esőzés és áradások után maradt hordalékot takarítja egy férfi a Saint-Croix kórház udvarán, Leogane településen 2023. június 5-én. A heves esőzések következtében legkevesebb 42 ember életét vesztette, tizenegyen el
Leogane, 2023. június 6. Az özönvízszerű esőzés és áradások után maradt hordalékot takarítja egy férfi a Saint-Croix kórház udvarán, Leogane településen 2023. június 5-én. A heves esőzések következtében legkevesebb 42 ember életét vesztette, tizenegyen eltűntek és 19 ezer ember maradt fedél nélkül Haiti szigetén. MTI/AP/Odelyn Joseph
Vágólapra másolva!
Földrengés rázta meg Haiti déli részét kedden kora reggel, amely legalább három ember halálát okozta és több ember megsebesült - közölték a helyi hatóságok. Mindeközben árvíz és éhínség is pusztít a területen.
Vágólapra másolva!

A rengés az amerikai földtani intézet szerint a 4,9-es errőségű rengés hajnal előtt történt a déli part menti Jeremie város közelében, 10 kilométer mélységben.

Más források ennél nagyobb 5,7-es erősségű rengésről számoltak be.

Három halottat egy összedőlt ház alatt találtak meg,

ahol a mentők további emberek után kutatnak - írja az ABC News.

Több gyermeket kórházban kezelnek különféle sérülésekkel, amelyeket menekülés közben szereztek.

A rengés után még több utórengés is érezhető volt a térségben.

Mindeközben árvíz is sújtja Haitit.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a heves esőzések következtében kialakult áradásokban és földcsuszamlásokban 42 ember meghalt, tizenegyen eltűntek és 19 ezer ember maradt fedél nélkül Haiti szigetén.

Az özönvízszerű esőzés és áradások után maradt hordalékot takarítja egy férfi a Saint-Croix kórház udvarán, Leogane településen Forrás: MTI/AP/Odelyn Joseph

A legsúlyosabban a fővárostól délre fekvő Leogane települése érintett, ahol 11 ember halt meg.

Több mint 13 ezer embert evakuáltak az árvíz sújtotta térségből.

Haiti központi régiójában az esőzések jelentős károkat okoztak a termésben is. Ráadásul ez egy olyan időszakban történt, amikor éhínség is sújtja az országot.

Haiti miniszterelnöke szerint az árvízkárosultakat a helyi és nemzetközi szervezetekkel együttműködve igyekszenek ellátni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!