A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lenyelt egy köteg pénzt egy kolumbiai rendőr, kórházba került

pénz készpénz dollár bankjegy cash
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kórházba került egy kolumbiai rendőrtiszt, miután lenyelt egy köteg bankjegyet, amelyet éppen egy üzletembertől vett át, miután az megzsarolta.
Vágólapra másolva!

A rendőr azért követelte a készpénzt, hogy elintézze: ne tartóztassák le az áldozatát koholt vádak alapján, azonban a tudta nélkül az üzletember már jelentette az esetet a kolumbiai bűnügyi hatóságnak.

Amikor a korrupcióellenes szervezet nyomozói megérkeztek a helyszínre,

a rendőr azonnal lenyelte a bankjegyköteget, hogy megszabaduljon a bizonyítéktól.

Hamar rájött ezonban, hogy se lenyelni, se kiköpni nem tudja a pénzköteget, amely a torkán akadt, és azonnal kórházba kellett szállítani.

A rendőrségi rabszállító kocsiban készült videófelvételen látható a sápadt rendőrtiszt, amint az ártatlanságát hangsúlyozza.

- összegörnyedve levegőért kapkodva nyögte a rendőr a felvételen.

"Azonnal kórházba kell vinnünk, hogy ellássák" - hallható az egyik nyomozója a videóban, amint éppen megvizsgálja a fuldokló rendőrtisztet.

A sürgősségi osztályon az orvosoknak sikerült eltávolítani az 500 ezer kolumbiai peso (41 ezer forint) értékű bankjegyeket, majd a rendőrt kórházba szállították gyomorvizsgálatra.

"A papírpénz anyaga nagyon ellenálló, és a bankjegyek nehezen emészthetőek" - magyarázta a városi ügyészi hivatal vezetője helyi riportereknek.

A korrupció a kolumbiai rendőrség minden szintjén jelen van:

- fogalmazott egy bogotái kisvállalkozó, akitől gyakran követelnek készpénzt a korrupt kolumbiai rendőrtisztek.

Az érintett rendőr és kollégája hamis vádak alapján szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az üzletembert, hogy összesen 2 millió pesót követeljen tőle - jelentette a bogotái Blu Radio csatorna.

Az üzletembernek sikerült összeszednie az összeg felét készpénzben, de a rendőrtiszt ennyivel nem érte be, ezért bevitte egy rendőrőrsre, ahol két órán át tartották fogva a teljes összeg kicsikarásának reményében.

A két rendőrtiszt ellen bűnügyi vizsgálatot indítottak - írja a The Guardian.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!