A legjobb női kerékpáros egy férfi Észak-Karolinában

Vágólapra másolva!
Egy magát nőnek valló férfi nyerte meg egy Észak-Karolinában, női kategóriában indított kerékpárversenyt, így ez egy újabb győzelem, amelyet a született nőktől vettek el - írja a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Szombaton Hendersonville-ben rendezték meg a "Belgian Waffle Ride North Carolina" elnevezésű kerékpárversenyt, ahol a női kategóriában Austin Killips, egy 27 éves, magát nőnek "valló" férfi nyert.

A Reduxx szerint Killips a verseny kezdetétől fogva az élen állt a női mezőnyben, és egyetlen más versenyző sem került a közelébe, kivéve egy rövid időre a verseny felénél, amikor egy nő megelőzte őt. Killips azonban hamarosan összeszedte magát, és lehagyta női ellenfeleit.

Killips 2019 óta kezdett el női kerékpárversenyeken indulni és folyamatosan elorozza a női versenyzők elől az első helyezést.

Miután Killips megnyerte az idei Tour of the Gila-t, a korábbi olimpiai kerékpáros Inga Thompson válaszul a közösségi médiában azt írta, hogy a transz nőkre vonatkozó szabályaival az UCI (Nemzetközi Kerékpáros-szövetség)

Thompson arra is felszólította a női kerékpárosokat, hogy kezdjenek el nyíltan tiltakozni az UCI olyan szabályai ellen, amelyek országszerte kizárják a nőket a címvédésből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!