Így tüntettek a terroristákért Svédországban

tüntetés, Svédország
Vágólapra másolva!
Az eseménnyel többek között a frissen újraválasztott Erdogan elnök ellen tiltakoztak.
Vágólapra másolva!

Elképesztő jeleneteket produkál a svéd-török csörte a NATO-tagság kapcsán, ezúttal

három és fél órán keresztül tüntettek a terrorszervezetként nyilvántartott Kurd Munkáspárt aktivistái Stockholm belvárosában.

A tüntetők - akiknek száma alig érte el az ezer főt is - célja, hogy visszavonassák a svéd törvényhozással azt a terrorellenes törvényt, amelynek elfogadását Törökország feltételként támasztott Svédország NATO-csatlakozásához.

Törökországnak a svédek NATO-tagsággal kapcsolatos jogosan támasztott aggálya ellen emeltek hangot a terrorszimpatizánsok,

Ankara ugyanis csak azzal a feltétellel hajlandó elfogadni a skandináv ország csatlakozását a védelmi-katonai szövetséghez, ha Stockholm felhagy a török állam destabilizációjával, jelesül az ország törvényes rendjét felforgató kurd milicisták támogatásával.

Ennek érdekében a svéd törvényhozás, a Riksdag 2022 novemberében elfogadott egy terrorellenes törvénytervezetet, amelynek idén júniusi hatályba lépésével büntethetővé válnak azok a személyek, akik az ISIS-hoz hasonló módon nyilvántartott terrorszervezeteket, így a Kurd Munkáspártot is támogatják.

A csoport 35 éve folyamatos terrorban tartja Törökország lakosságát, akcióiknak több mint 40 ezren, köztük nők, gyerekek és idősek esteg áldozatul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!