A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb fordulat a háborúban, sosem látott véres harcok jönnek

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
BAKHMUT, UKRAINE - JUNE 19: Ukrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial Defense, are shooting rounds into Russian positions with an S60 anti-aircraft canon placed on a truck, outside Bakhmut, Ukraine on June 19, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán háború jellege ismét megváltozott: az orosz parancsnokság már nem várja meg az ukrán hadsereg újabb támadó akcióit, hanem maga is aktívabbá vált. Mindkét fél célja, hogy kimerítsék egymást.
Vágólapra másolva!

Másfél hónappal az ukrán ellentámadás kezdete után az orosz hadvezetés úgy döntött, hogy az ukrán hadsereg újabb csapásaira már nem szükséges egyszerűen passzívan várni.

Korábban az orosz hadsereg erői kis létszámú támadásokat mértek azokra a területekre, ahol az ukrán hadsereg továbbra is védekezett.

Most az orosz csapások a különböző támadási irányokban szinkronban történnek, a bennük részt vevő erők létszáma megnövekedett.

A nagy intenzitású harcok most szinte a teljes frontvonalon zajlanak. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wojciech Grzedzinski

Az orosz védelmi minisztérium már

nem tart attól, hogy az ukránok az ország déli részén vagy a Bakhmut térségén kívül bárhol máshol is váratlanul nagy támadást indítanának.

A nagy intenzitású harcok most szinte a teljes frontvonalon zajlanak - Oroszország Harkov régióval közös határától egészen Herszon környékéig - írja a Meduza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!