Itt a fordulat, csődöt mondtak az ukránok

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JULY 9: Ukrainian soldiers of the 57th Brigade during tactical training in Donetsk oblast, Ukraine on July 9, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Davis, az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese szerint az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) taktikát váltottak a harctéren, és az ellenség "kimerítéséről" áttértek arra módszerre, hogy kisebb gyalogsági csoportokkal vágnak be az orosz védelmi állásokba.
Vágólapra másolva!

Szerinte azonban ez a taktika még mindig nem segít Ukrajnán, viszont a terepviszonyok miatt ez kulcsfontosságú ukrán városok eleséséhez vezethet.

"Ukrajna egész régióját földrajzilag nyílt, sík terep jellemzi, ritkás erdős területekkel. Mivel Oroszország ellenőrzi az eget és jelentős számú drónnal rendelkezik, minden alkalommal,

Ha páncélozott járművek mozognak nyílt terepen, azokat is gyorsan megsemmisítik - jegyezte meg Davis.

Ukrán katona bevetés közben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

Hangsúlyozta, hogy az

A nyugalmazott ezredes szerint Kijev számára a legészszerűbb megoldás a tárgyalások megkezdése az ukrán "szabadság és terület" maradékának megőrzése érdekében. Davis ugyanakkor rámutatott, hogy a késlekedés Kijev részéről azt eredményezheti, hogy

Oroszország folytatja erőinek kiépítését, és idén nyáron vagy ősszel saját offenzívát indíthat.

Felvetette, hogy az orosz erők az offenzíva során elfoglalhatják Harkovot vagy Odesszát - írja az iz.ru

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!