Lázadás készül Zelenszkij ellen

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Egyre nő az elégedetlenség az ukrán fegyveres erők soraiban – írta meg a Politico. Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt arra figyelmeztették, hogy ez az elégedetlenség nyílt konfliktushoz vezethet Ukrajnában, ami egy háborúban álló ország esetében végzetes lehet.
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők soraiban tapasztalható elégedetlenség konfliktusokat szíthat az országban – jelentette a Politico az ukrán haderő katonai orvosára hivatkozva. „A katonák egyre többször gondolkodnak el azon, hogy nekik miért kell harcolniuk, miközben más ukrán férfiaknak nem" – részletezte az orvos.

Kifejtette:

ha Volodimir Zelenszkij kormánya nem kezd változtatásokba a fegyveres konfliktusban való részvétellel kapcsolatban, az konfliktusokhoz vezethet Ukrajna-szerte.

Arra is rámutatott: az ukrán katonák szellemileg és fizikailag is kimerültek, sokan közülük már egy éve a fronton harcolnak.

Egy ausztrál zsoldos korábban „igazi húsdarálónak" nevezte a frontvonalon történteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!