A kávé minőségét nagyban befolyásolja egyrészt a termőföld milyensége, másrészt a babszemek betakarításának módja. Nagyon érzékeny növény abban az értelemben, hogy nem mindegy, mikor, milyen formában „szüretelik”. A hozzáértő, kávétermesztő országokban ez a tudás mindennaposnak mondható, azt sem túlzás állítani, hogy az ott élő, ezzel foglalkozók zsigerből tudják az időpontokat, az időszakokat.
Aztán, ha megvannak a babszemek, ha a szállítás is megtörtént – mert itt jegyezzük meg, hogy a körülmények ebben az esetben sem mellékesek –, akkor megérkeztünk egy esszenciális ponthoz. A pörköléshez. A profi kávé pörkölő tulajdonképpen a bezacskózott, polcokra kikerülő kávé előállításának lelke, mozgató rugója. Ha a szerkezet beállításaival nincsen minden rendben, az bizony azt jelenti a gyakorlatban, hogy a pörkölt kávé íze nem megfelelő, márpedig nyilván ez óriási probléma.
Nem csoda, hogy az Ebenica háza táján két pörkölő is duruzsol, amiknek a kiválasztását komoly utánajárás előzte meg. A termékek minőségét jelentősen befolyásolja a pörkölő milyensége, egyúttal ez az, ami a kávé egyediségét is adja, amitől nem tucat variációvá, hanem különleges, kulináris élménnyé válik. A legjobb az egészben, hogy az ilyen gondosan remekelt kávék könnyedén beszerezhetőek, és akár nap, mint nap élvezhető az aromájuk.
A praktikus kávé webáruház pár kattintás után elérhető, és az oldalról pillanatok alatt beszerezhető az a kávétípus, ami a személyes kedvenc. Mivel a kínálat óriási, igazi ízrobbanást ígérő formában, ezért megéri kicsit tágabban vizsgálni a perspektívát, és olykor megkóstolni egy új, akár szokatlannak ígérkező ízvilágot is a kellemes meglepetések reményében.