Dráma a Fekete-tengeren

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, rakéta, cirkálórakéta, csatahajó, illusztráció
This grab taken from a footage released by the Russian Defence Ministry on March 28, 2023 shows a missile boat of the Pacific Fleet firing a Moskit cruise missile at a mock enemy sea target in the Sea of Japan during military exercises. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Figyelmeztető lövésekkel tartóztatott fel orosz haditengerészet a Fekete-tengeren egy palaui zászló alatt közlekedő teherhajót, amely az ukrajnai Izmajil kikötőbe tartott - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

"Augusztus 13-án, moszkvai idő szerint körülbelül 06.40 órakor a Fekete-tenger délnyugati részén a Fekete-tengeri Flotta Vaszilij Bikov járőrhajója észlelte a Sukru Okan nevű, palaui zászló alatt közlekedő szárazáru-szállító hajót, amely az ukrajnai Izmajil kikötőbe tartott" - hangzott a közlemény.

A tárca szerint a szárazáru-szállító hajó kapitánya nem reagált az orosz félnek arra a felszólítására, hogy állítsa meg a hajót ellenőrzés céljából.

Figyelmeztető lövésekkel tartóztatott fel orosz haditengerészet a Fekete-tengeren egy palaui zászló alatt közlekedő teherhajót. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Handout

A jármű megállásra kényszerítésére az orosz hajó figyelmeztető tüzet nyitott, és felszállt egy orosz Ka-29-es helikoptert.

A teherhajó erre megállt, majd miután átvizsgálták, a moszkvai tájékoztatás értelmében folytatta útját az ukrán kikötőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!