A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt az orosz bejelentés: most dől el a háború

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
A Ukrainian artilleryman fires a 2A36 Giatsint-B field gun toward Russian positions near Avdiivka in the Donetsk region on June 23, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Andrej Kartapolov, az orosz Állami Duma védelmi bizottságának elnöke megválaszolta, hogy lesz-e újabb mozgósítási hullám Oroszországban. Úgy tűnik, az oroszok teljesen elégedettek a szerződéses katonák számával, és arra készülnek, a következő hónapokban eldönthetik a háborút.
Vágólapra másolva!

Kartapolov szerint jelenleg nincs szükség arra, hogy újabb oroszokat mozgósítsanak. Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban jósolták azt főleg nyugati lapok, hogy Moszkva a háború eldöntése érdekében egy második mozgósítási hullámot is elrendelhet (bár jogilag még az első sem zárult le) annak érdekében, hogy további 200 ezer katonát toborozzanak a hadseregbe.

Hozzátette, hogy továbbra is aktívan toboroznak szerződéses katonákat, az orosz védelmi minisztérium folyamatosan végzi a dolgát, eddig legalább 200 ezer embert sikerült toborozniuk, tehát nincs ok az aggodalomra.

Nincs tervben újabb mozgósítási hullám Oroszországban Forrás: AFP/Genya Savilov

Korábban Oroszországban terjedni kezdett egy hivatalosnak tűnő dokumentum, amelyet állítólag Szergej Sojgu írt. Ebben az állt, hogy november 1-ig legkésőbb, mozgósítás keretében újabb 200 ezer civilt kell katonai szolgálatra hívni.

Az orosz hatóságok szerint azonban ez a dokumentum egyértelműen hamis, nincs tervben egy újabb mozgósítási hullám.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!