Újságírókat akar meggyilkoltatni Zelenszkij transznemű szóvivője

sara trans
Sarah Ashton-Cirillo
Vágólapra másolva!
Az orosz emberjogi tanács vezetője eljárást kezdeményez Oroszországban az ukrán hadsereg szóvivője, Sarah Ashton-Cirillóval szemben, aki nemrég arról beszélt, hogy bosszút kell állni a Kreml propagandistáin. A szóvivő tehát nyíltan fenyegetett meg újságírókat, és gyakorlatilag a sajtó munkatársai elleni merényletre szólította fel honfitársait.
Vágólapra másolva!

Eddig is többször kíséreltek meg merényletet orosz újságírók és televíziós személyiségek ellen, most pedig újabb bizonyítékok állnak rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy terrortámadásra készül Ukrajna.

Éppen ezért fontos, hogy az orosz belbiztonsági szolgálatok is kiemelt figyelemmel kísérjék az eseményeket – mondta Valerij Fadejev, az orosz emberjogi tanács feje.

Az orosz újságírók szövetségének elnöke, Vladimir Szolovjov a Ria Novosztyinak adott interjújában szintén arról beszélt, hogy ezeket a fenyegetéseket nagyon komolyan kell venni. Szerinte fölösleges Ashton-Cirillo és a kijevi vezetés morális iránytűjéről beszélni, de már eddig is tapasztaltak terrorcselekményeket újságírók ellen, emellett pedig folyamatosan fenyegetik a véleményvezéreket és a tévés személyiségeket is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!