Újabb bombariadó Franciaországban, rettegésben élnek az emberek a terroristák miatt

Legjobban várt szállodanyitások 2021-ben, galéria, Airelles Château de Versailles
Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle
Vágólapra másolva!
Október 21-én, szombaton 11 óra 50 perckor a rendőrségnek ismét ki kellett ürítenie a Versailles-i kastélyt és annak területét, miután bombariadóval fenyegetőztek – közölte a Le Figaro című lapnak egy rendőrségi forrás, hozzátéve, hogy 5000 turistát kellett evakuálni. A forrás szerint bombakereső és robbanóanyag-kereső kutyákat küldtek a helyszínre. Hét nap alatt ez már a hatodik bombariadó.
Vágólapra másolva!

Az X-en (korábban Twitter) a kastély figyelmeztette a látogatókat, hogy "biztonsági okokból" ki kellett üríteni a versailles-i kastélyt.

– tette hozzá a vezetőség.

A Château de Versailles 20 órával ezelőtt jelentette be, hogy újra megnyitotta kapuit.

Ma délelőtt 11:25-kor egy, a nemzeti rendőrségnek küldött üzenetet követően ismét bezárták a kastélyt.

Mindent fel fogok robbantani a Versailles-i kastélyban" – írta a fenyegetőző az e-mailben, hozzátéve: "Franciaország a gonosztevők országa", és hogy "Allah a leghatalmasabb".

A rendőrségi forrás szerint – ez az immáron – hatodik bombariadó egyrészt azzal magyarázható, hogy a versailles-i kastély "egy szimbólum", másrészt "nagyon sok turista van a helyszínen, ami megnehezíti az evakuálást, mert mindig fennáll a pánik veszélye".

Az AFP szerint bár a fő turistaszezon a végéhez közeledik, az évnek ebben az időszakában még mindig átlagosan 10-15 ezer látogató keresi fel a helyszínt.

Október 13-án, pénteken egy radikalizálódott iszlamista késeléses támadást követett el egy tanár ellen Arrasban. Az eset után Franciaországban „veszélyhelyzetet" rendeltek el és minden iskolát, kulturális helyszínt, vagy repülőteret érintő fenyegetést komolyan vesznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről