A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Csaknem kétszáz bomló holttestet találtak egy coloradói ravatalozóban

FBI, FBI logo, illusztráció, Federal Bureau Of Investigation
Federal Bureau Of Investigation emblem is seen on the headquarters building in Washington D.C., United States, on October 20, 2022. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Október elején 115, a napokban további 74 oszlásnak indult holttestet találtak a hatóságok a coloradói Penrose egyik ravatalozójában - írta a Huffpost. Az FBI nyomoz az ügyben, a tulajdonos hárítja a felelősséget, 120 család pedig attól retteg, hogy az ő hozzátartozójuk nem kapta meg az ígért végtisztességet.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban az utóbbi években lett népszerű az úgynevezett zöld temetés, egy 2017-es felmérés alapján a válaszadók 53,8 százaléka azt szeretné, ha így temetnék el.

A zöld temetés lényege a Greendex cikke szerint, hogy mindenféle hozzáadott vegyszer vagy szintetikus anyag nélkül egy „edényben" faforgács, lucerna és szalma veszi körül a testet, ahol a mikrobák lebontják azt.

A teljes folyamat a test edénybe helyezésétől a teljes "földdé" lebomlásig 6-8 hétig tart.

Miután elkészült a föld – hasonlóan a hamvasztáskor keletkezett hamuhoz –, tetszés szerint felhasználható kert gazdagítására, vagy fák ültetésére is.

Penrose-ban is ez lett volna a cél. A ravatalozóból áradó bűz nyomán derült ki, hogy a zöld temetés rosszul sikerült.

Október 4-én 115 bomló holttestet, majd a napokban további 74-et találtak az épületben.

Az FBI nyomozócsoportja is beavatkozott az ügybe.

A coloradói törvények szerint a zöld temetések legálisak, de az állami törvények előírják, hogy minden olyan holttestet, amelyet nem temetnek el 24 órán belül, megfelelően hűteni kell.

A múlt hétig több mint 120 család lépett kapcsolatba a rendőrséggel az üggyel kapcsolatban. A hozzátartozók attól tartottak, hogy családtagjaik is a maradványok között lehetnek - írta a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!