Német történész: Németország felelős a Hamász terrorjáért, mert palesztin terroristákat pénzel

Vágólapra másolva!
Németország közvetve felelős a Hamász terrorakciójáért - írja a Die Weltben megjelent véleménycikkében Michael Wolffson történész-újságíró. A német kormányok ugyanis évtizedek óta pénzelnek olyan palesztin tankönyveket, amelyekben Izrael elpusztításáról írnak, sőt, közvetve terrorszervezeteket is támogatnak - írja a szerző.
Vágólapra másolva!

"A palesztinoknak számos lehetőségük volt arra, hogy elérjék céljukat, egy saját államot" - írja a történész. Például 1978-ban az Izrael és Egyiptom közötti Camp David-egyezmény révén, amelynek megtorpedózásáért Helmuth Schmidt szocdem kancellár sokat tett.

- írja Wolffson, majd így folytatja:

- írja dühösen Wolffson.

A történész arról is ír, hogy a német tudományos-művészeti világ mennyire antiszemita. Emlékeztet a kasseli Documenta kiállításra, ahol a náci lapokat idéző antiszemita arab gúnyrajzokat állítottak ki, művészetnek nevezve kampós orrú zsidó vámpírokat ábrázoló förmedvényeket.

Wolffson megemlíti azt is, hogy Scholz kancellár szégyenletesen hallgatott, amikor a jelenlétében Mahmud Abbász palesztin elnök arról beszélt, hogy Izrael 50 holokausztot követett el már a palesztinok ellen.

- írja a szerző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!