Megdöbbentő videókon a véres izraeli háború

Huvara, 2023. október 6.
Az izraeli határrendőrséggel összecsapó palesztin tüntetők felgyújtott barikáddal zárnak le egy utat a 19 éves palesztin Labíb Dumaidi temetése közben a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Huvarában 2023. október 6-án. Az előző
Huvara, 2023. október 6. Az izraeli határrendőrséggel összecsapó palesztin tüntetők felgyújtott barikáddal zárnak le egy utat a 19 éves palesztin Labíb Dumaidi temetése közben a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Huvarában 2023. október 6-án. Az előző este kitört zavargásokban zsidó telepesek és palesztinok kővel dobálták egymást a faluban, és a fiatal férfit akkor érte halálos lövés izraeli katonák vagy telepesek részéről. MTI/AP/Nászer Nászer
Vágólapra másolva!
Miközben folyamatosan rakétákat lőnek a Gázai övezetből Izraelre, izraeli katonákat ejtettek túszul, és utcai harcok folynak Izraelben a behatolt Hamász egységekkel. Hatalmas a készültség, miután szombat reggel rakétazápor zúdult az országra, többek között a Negev régiókat és Tel-Aviv körzetét is támadások érték, de Jeruzsálemen kívül is robbanásokat lehetett hallani. Az izraeli hadsereg háborús készenlétet hirdetett.
Vágólapra másolva!

A helyi tévé négy halottról számolt be egy direkt becsapódás nyomán a Negev-sivatag Kuszeife nevű, beduinok lakta településén. Ezzel legkevesebb ötre nőtt az izraeli halálos áldozatok száma a korábban bejelentett, szintén egy rakétatámadásban megölt 75 éves nővel.

A Raim erdőnél az ország déli részén egy a fiatalok által kedvelt rendezvényt tartottak, amelyet fegyveres hamászosok leptek meg. A fiatalok menekülni próbáltak, segítséget hívtak az izraeli biztonságiaktól, a tévé szerint sokan megsebesültek.

Yoav Gallant védelmi miniszter a helyszínre tart. Közben az izraeli védelmi erők megerősítették, hogy a rakétatűz mellett terroristák is megpróbáltak behatolni egy déli településre.

A támadásnak legalább 15 sérültje van, egy 52 éves és egy 20 éves férfit a repeszek okozta sebekkel kellett kórházba szállítani. Hatan közepes, heten pedig könnyű sérüléseket szereztek a támadás során.

Az Ynet izraeli hírportál közölte, a terroristák elérték Sderot települését, helyi híradások szerint a rendőrőrsöt is megtámadták. Izraelben a hétvége folyamán a Szimchat Tórá, azaz a Tóra örömünnepét tartják.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök közölte, hogy a következő órákban a legmagasabb biztonsági tisztviselőkkel tárgyal az események kapcsán.

A Gázai övezetből indított támadások minden bizonnyal nem maradnak válasz nélkül Izrael részéről: az izraeli védelmi erők szóvivője bejelentette, ellentámadást indítanak a Hamász ellen. Az X közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a hadsereg közölte,

A miniszterelnöki hivatal bejelentette, hogy kora délután összeül a rendkívüli biztonságpolitikai kabinet a tel-avivi főhadiszálláson, majd délután ötkor kormányülést tartanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről