Újabb ország állt a Hamász arab terroristái mellé, szörnyű pusztítás jöhet

palesztin, izrael, konfliktus, háború, 2023,
Gáza, 2023. október 10. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Muktada asz-Szadr iraki vezető nemrég elítélte azokat az arab államokat, amelyek nem álltak ki a palesztin terroristák mellett - számolt be róla az Al Jazeera.
Vágólapra másolva!

Asz-Szadr szégyennek és gyalázatnak nevezte, hogy egyes arab országok nem hajlandóak támogatni a palesztin terroristák Izrael ellen elkövetett véres támadását. Az iraki vezető kijelentette, hogy országa kész élelmiszert és vizet szállítani a Gázai övezetbe Szírián vagy Egyiptomon keresztül, de nyitottak más megoldásra is.

Már most rendkívüli pusztítással járt a Hamász terrortámadása és Izrael ellentámadása Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

A vezető szerint a Hamász terrortámadását követően az országok kettős mércét alkalmaznak, hiszen sokan azonnal Ukrajna mellé álltak, amikor ott kitört a háború, Gáza esetében azonban nem teszik meg ugyanezt.

Üzent azoknak az arab országoknak is, amelyek normalizálni próbálták kapcsolataikat Izraellel. Szerinte ezek haszontalan kísérletek és nem lesz semmi hasznuk a jövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!