Döbbenetes orosz háborús lépés, óriási a pusztítás

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.20.
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 18 NOVEMBER: Ukrainian soldiers fire artillery at their fighting position in the direction of Bakhmut, Ukraine, 18 November 2023. (Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt és hat megsebesült a kelet-ukrajnai Donyeck megyét ért éjszakai orosz drón- és rakétatámadásokban - közölte kedden az ukrán belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A rakéták eltaláltak egy kórházat Szelidove városában, valamint egy szénbányát Kotljarevszkben, továbbá károkat szenvedtek vagy megsemmisültek polgári infrastrukturális objektumok - számolt be Ihor Klimenko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

- mondta. "A szénbánya elleni támadásban egy munkás meghalt" - folytatta. "Négy épület, 19 jármű és egy villanyvezeték sérült meg. Harminckilenc bányász a föld alatt rekedt, de valamennyiüket sikerült kimenteni" - részletezte.

Illusztráció Forrás: Anadolu via Getty Images/Diego Herrera

Az ukrán légierő közleményében azt írta, hogy az orosz erők négy irányított rakétával, egy robotrepülőgéppel és tizenegy drónnal támadtak. Tíz drónt és a robotrepülőgépet megsemmisítette az ukrán hadsereg. A közleményben nem részletezték, hogy vannak-e áldozatok, és a kórház működik-e még.

A múlt héten legalább négy ember meghalt Szelidovéban, miután orosz rakétacsapás ért egy lakóházat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről