A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az igazság pillanata: Biden visszavezetné Donald Trump bevándorlási politikáját

Amerikai Egyesült Államok, illegális bevándorlók
RIO GRANDE CITY, TX - DECEMBER 07: A U.S. Border Patrol officer body searches an undocumented immigrant after he illegally crossed the U.S.-Mexico border and was caught on December 7, 2015 near Rio Grande City, Texas. Border Patrol agents continue to detain hundreds of thousands of undocumented immigrants trying to avoid capture after crossing into the United States, even as migrant families and unaccompanied minors from Central America cross and turn themselves in to seek assylum. John Moore/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök kormánya megnehezítené a bevándorlóknak, hogy menedékkérelemért folyamodjanak. Az új terv elődje, Donald Trump migrációs politikáját tükrözi. A fordulat meglepő azok után, hogy a demokrata politikus 2021-es hivatalba lépésekor épp arra tett ígéretet, hogy visszaállítja a könnyű hozzáférést a menedékjoghoz, amelyet republikánus elődje kormányzása alatt korlátoztak - írja hasábjain a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Miután a koronavírus miatt bevezetett határellenőrzéseket májusban feloldják, bevezetnék az új intézkedéseket, amelyek alapján a bevándorlóknak abban az országban kellene menedékjogot kérniük, amelyet már az Egyesült Államok előtt elérnek.

Joe Biden több millió illegális migránst engedett be az országba Forrás: AFP/Getty Images/John Moore

Washington automatikusan elutasítaná azoknak a kérelmét, akik áthaladtak más országon is, mielőtt elérték az amerikai–mexikói határt.

Amennyiben egyenesen Amerikába érkeznének, először egy applikáción keresztül kell időpontot foglalniuk, hogy találkozót kérjenek a migrációért felelős tisztségviselőkkel.

A javaslat egyben lehetővé teszi az okmányokkal nem rendelkező migránsok gyors kitoloncolását. Amennyiben elfogadják, a terv május 11-én lépne életbe, éppen akkor, amikor a Trump-adminisztráció egészségügyi vészhelyzeti rendelkezése lejár, amelynek értelmében visszatoloncolhatták Mexikóba a bevándorlókat.

A migrációt támogató csoportok máris támadásba lendültek az új törvényjavaslattal szemben. Az American Civil Liberties Union nonprofit szervezet bejelentette, pert indít, hogy megakadályozza a tervezet hatálybalépését. A szervezet szerint a Biden-kormány tervei Trump azon döntéseihez hasonlítanak, amelyeket alkotmányellenesnek minősítettek a bíróságok.

– védte meg a tervezetet egy névtelenül nyilatkozó kormánytisztviselő.

A legújabb kormányzati nyilvántartásokból kiderült, hogy körülbelül kétszázezer okmányokkal nem rendelkező migráns próbál meg havonta belépni az Egyesült Államokba.

Washington szerint nincs más választásuk, mint cselekedni a növekvő migrációs nyomással szemben, különben az illegális átkelések száma napi 11 és 13 ezer közé fog emelkedni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!