A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Letartóztatták a brüsszeli korrupciós botrányban érintett szocialista EP-képviselőt

Marc Tarabella
Vágólapra másolva!
A belga hatóságok pénteken letartóztatták Marc Tarabella szocialista európai parlamenti képviselőt, akit az Európai Parlamentben kirobbant korrupciós botrányban való részvétellel gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Több helyen is razziát tartott a napokban a belga nyomozóhatóság a korrupciós botránnyal összefüggésben, így szemügyre vették a szocialista EP-képviselő Marc Tarabella bankszámláját is egy liège-i bankban, valamint több irodát Anthisnes városában – ahol Tarabella jelenleg is polgármester.

Miután az Európai Parlament múlt hét csütörtöki plenáris ülésén felfüggesztette Tarabella és képviselőtársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát, megnyílt az út a belga nyomozók előtt a kihallgatásukhoz.

Marc Tarabella Forrás: © European Union 2016 - Source : EP/Mathieu Cugnot

A parlamenti jelentések szerint a Tarabella és Cozzolino elleni vád korrupció, bűnszervezetben való részvétel és pénzmosás is lehet.

A korrupciós botrány három gyanúsítottja, Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke, élettársa, Francesco Giorgi és Pier Antonio Panzeri egykori európai parlamenti képviselő még mindig börtönben van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!