A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drónokkal támadtak Putyinra az ukránok a Kremlben - videók

Panorama
A Kreml Moszkvában.
Vágólapra másolva!
A Kreml közölte, hogy két drón mért csapást az éjszaka folyamán Vlagyimir Putyin orosz elnök rezidenciájára a Kremlben. Az Izvesztyija szerint az ukránok merényletet kíséreltek meg az orosz elnök ellen.
Vágólapra másolva!

Orosz lapértesülések szerint

a drónokat sikerült hatástalanítani, mielőtt eltalálták volna a célpontot,

az elnök tervezett programja nem módosult a megkísérelt merénylet hatására. A Bloomberg arról ír, hogy a két drón ugyan a rezidenciát nem érte el, de a Kremlben csapódtak a földbe, személyi sérülést nem okoztak.

A Kreml szóvivője szerint egyértelműen terrorcselekményről lehet beszélni. Kijelentették, hogy Oroszország kész megtorlócsapást indítani Ukrajnára. Dimitrij Peszkov hozzátette, hogy a támadás idején Vlagyimir Putyin nem tartózkodott a Kremlben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állította, hogy Ukrajna csak saját területeit próbálja megvédeni, valamint az oroszok által elfoglalt területeket visszaszerezni. Szerinte csupán arról van szó, hogy Oroszország május 9-e előtt megpróbálja eszkalálni a háborút.

Mint ismert, az ukrán elnök eddig is már számos alkalommal hazudott hasonló esetekben, elég a lengyelországi halálos rakétacsapást vagy az Északi Áramlat elleni merényletet említeni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!