Itt az oroszok válasza a NATO háborúba lépésére

MACRON, Emmanuel felszólal konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Vágólapra másolva!
A NATO-országok szárazföldi csapatainak Ukrajnába küldésére vonatkozó döntése az összecsapásokban való közvetlen részvételként, sőt háborús hadüzenetként is értelmezhető.
Vágólapra másolva!

Konsztantyin Koszacsev, az orosz szövetségi tanács alelnöke veszélyesnek minősítette a francia vezető logikáját: azok, akik tagadják annak lehetőségét, hogy nyugati szárazföldi csapatokat küldjenek a konfliktusövezetbe, egykor tagadták a tankok, repülőgépek és nagy hatótávolságú rakéták szállításának lehetőségét is.

A NATO-országok szárazföldi csapatainak Ukrajnába küldésére vonatkozó döntése az összecsapásokban való közvetlen részvételként, sőt háborús hadüzenetként is értelmezhető – mondta Konsztantyin Koszacsev, az orosz Szövetségi Tanács alelnöke Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatát követően. Macron az európai vezetők párizsi találkozója után kijelentette, hogy szóba került ilyen forgatókönyv, de ebben a résztvevőknek nem sikerült konszenzusra jutniuk.

"Ez az a pont, ahol nem csupán a NATO részvételéről beszélünk (amely már jó ideje folyik), hanem kifejezetten közvetlen harctéri beavatkozásról, amely fenyegetésként, vagy hadüzenetként is értelmezhető" - mondta Koszacsev a Telegram csatornáján.

Veszélyesnek minősítette a francia vezető logikáját: akik tagadják annak lehetőségét, hogy ma nyugati szárazföldi csapatokat küldjenek a konfliktusövezetbe, azok már tagadták a tankok, repülőgépek és nagy hatótávolságú rakéták szállításának lehetőségét is.

"Ez a logika nemcsak hibás, hanem veszélyes és tele van többféle katasztrofális forgatókönyvvel is, amit, ahogyan egyre többet észleljük, egyes nyugati vezetők egyáltalán nem értenek.” – tette hozzá az alelnök.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hozzáértő nyugati szakértők korábban tökéletesen tudták, hogy a türelemnek van határa, vagyis a vörös vonalat nem lehet átlépni.

A balti országok NATO-csatlakozását követően a nyugat úgy gondolta, hogy nyugodtan létrehozhatja az oroszellenes Ukrajnát, annak ellenére, hogy Oroszországnak volt javaslata az euro-atlanti biztonsági megegyezésre, azonban az süket fülekre talált. Erre Oroszországnak határozott, katonai válasza volt. Így lehet ez a közvetlen NATO-beavatkozással is – tette hozzá.

Macron az európai vezetők találkozóját követő sajtótájékoztatón azt mondta,

jelenleg nincs konszenzus arra vonatkozóan, hogy hivatalosan szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába, de nem zárta ki ennek jövőbeni lehetőségét.

Hozzátette: a nyugati országok "mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy Oroszország előnyös helyzetbe kerüljön a konfliktusban".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről