Sarah Lawson, a Storage Box Shop szakértője és felelős kertésze szerint kulcsfontosságú, hogy fenntartható módokat találjunk a konyhai hulladékok környezet károsítás nélküli újrahasznosítására. A szakértő szerint vannak biztonságos és innovatív módszerek arra, hogy a felesleges csokoládét a növények táplálására fordítsuk - számolt be a Mirror.
Elmagyarázta, ahelyett, hogy közvetlenül a kertben dobálnánk szét a csokoládét, tegyünk egy kis mennyiségű csokit a komposztládába, ezzel felgyorsítva a komposztálási folyamatot.
A csokoládéban lévő cukrok segíthetnek a komposztban lévő mikroorganizmusok táplálásában, felgyorsítva a bomlási folyamatot. Azonban ügyeljünk arra, hogy a kiegyensúlyozott komposztkeverék megőrzése érdekében ezt kis mennyiségben tegyük.
– javasolta a szakértő. Majd hozzátette, ha kevés csokoládét sok vízben feloldunk, hogy egy úgynevezett csoki „teát” kapjunk, az segíthet a növények táplálásában.
A csokoládé ugyanis olyan cukrokat tartalmaz, amelyek fokozhatják a talajban lévő mikrobiális aktivitást.