Úgy meglökött egy nőt egy tizenéves, hogy belehalt a sérüléseibe

gyász, gyertya
Vágólapra másolva!
Közel 1000 alkalommal hívták már ki a rendőrséget abba az ifjúsági központba, ahol egy szökött tini úgy meglökte az egyik ott dolgozót, hogy az a betonra esett és meghalt.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves Kathleen Galloway-Menke-t május 8-án az Ellipsis Iowa-i családsegítő központban bántalmazta egy 15 éves fiú, aminek következtében halált okozó agysérülésre lett. A kétgyermekes anya egy éve dolgozott a létesítményben - számolt be a Mirror.

A családjogász, Trevor Hook azt mondta, hogy fontolgatják, hogy jogi lépéseket tesznek az intézmény ellen, ugyanis az esetet követően megkérdőjeleződött, hogy a központ valóban megfelelően felkészítette-e munkatársakat, az időnként veszélyes fiatalokra. 

image

A nőt bántalmazó 15 éves kamasznál ugyanis már a múltban is többször előfordult, hogy erőszakosan viselkedett, sőt  arra is volt példa, hogy megfenyegette a nőt

- árulta el Hook.

Azt azonban nem tudni pontosan, hogy a fiúnál mi váltotta ki ezeket a fenyegetőzéseket.

A Polk megyei ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy a 15 éves fiút gyilkossággal – hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel – vádolják. A kamasz egyelőre a fiatalkorúak fogdájában van elhelyezve. . 

Aznap este, amikor Galloway-Menke megsérült, a tinédzser engedély nélkül hagyta el a központot. A nő és egy másik munkatársa biztos távolságból követték őt  – követve az Ellipsis által előírt protokollt. Egy felügyelő és további dolgozók is kimentek, de távolabb álltak meg.

A tinédzser hirtelen megfordult, és átrohant egy utcán, elhaladt egy másik dolgozó mellett, és egyenesen a nő felé tartott, majd meglökte őt, amitől az asszony fejjel a betonra esett 

 – árulta el Hook.  A nő ezt követően sürgős agyműtéten esett át, de az orvosok hamar megállapították, hogy nem fog tudni felépülni.

Az Ellipsis irányelve szerint ugyanis az a szabály, hogy az alkalmazottak „a lehető legjobban tartsák szem előtt a szökevényeket, amíg a helyi rendfenntartók megérkeznek, minden esetben tájékoztassák a rendőrséget, hogy minimálisra csökkentsék a fiatalokat vagy a közösségben élőket érő esetleges károkat”. 

A központ szerint a személyzet a lehető legbiztonságosabban járt el, miután a 15 éves fiatal elhagyta az intézményt.

A meggyilkolt nő 25 évig dolgozott speciális oktatási asszisztensként a Johnston School District-ben, mielőtt elvállalta volna az Ellipsis-nél lévő munkát. Halála szörnyű hatással volt 20 és 25 éves lányaira.

Nagyon közel állnak az anyjukhoz

–  mondta Hook.

Az Ellipsis közleménye szerint az alkalmazottak „alaposan ki vannak képezve az eszkalálódó helyzetek enyhítési technikáiról és a különféle helyzetek biztonságos kezelésének módjairól”.

Az Ellipsis 2021 augusztusában jött létre, két nonprofit szervezet egyesülésével. A honlap szerint naponta több mint 750 fiatalnak és azok családjának biztosít bentlakásos ellátást kezeléssel, tanácsadással és egyéb szolgáltatásokkal együtt.

A szervezet szerint a Des Moines Johnston külvárosában lévő létesítményben elhelyezett fiatalok bírósági végzés alapján tartózkodnak ott. 

A központból közel 1000 rendőrségi hívás, köztük 676 szökés és 72 bejelentett támadásról szóló riasztás érkezett már a Johnston Rendőrkapitánysághoz. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!