Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Észak-Korea rakétákat indított a Japán-tenger felé - videó

Vágólapra másolva!
Észak-Korea csütörtökön több mint 10, feltételezhetően rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán(Keleti)-tenger felé - közölte a dél-koreai hadsereg Szöulban.
Vágólapra másolva!

A japán védelmi minisztérium szerint a reggeli órákban északkeleti irányban, Phenjan Szunan körzetéből fellőtt rakéták közül mindegyik Japán kizárólagos gazdasági övezetén kívül esett le, és nem jelentettek kárt repülőgépekben vagy hajókban. A dél-koreai vezérkar szerint a rakéták mintegy 350 kilométert repültek, mielőtt a tengerbe zuhantak. A szöuli közlemény szerint olyan típusú rakétákról van szó, amelyet Phenjan exportra szán.

Tokióban Kisida Fumio japán miniszterelnök újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy kormánya panaszt nyújtott be Phenjan ellen, elítélve Észak-Koreát az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait megsértő, ballisztikus rakétatechnológiát alkalmazó kilövések végrehajtása miatt. Japán, az Egyesült Államok és Dél-Korea magas rangú tisztviselői telefonon tárgyaltak a kilövésekről, és bírálták Észak-Koreát, amiért 

veszélyezteti a régió és a nemzetközi közösség békéjét és stabilitását.

A rakéták mintegy 350 kilométert repültek, mielőtt a tengerbe zuhantak

Folytatjuk az információgyűjtést és a megfigyelést, miközben szorosan együttműködünk az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával

- mondta Kisida. Washington felszólította Phenjant, hogy hagyjon fel a nemzetközi jogba ütköző, a stabilitást gyengítő lépésekkel. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa bejelentette, hogy csütörtöki ülésén áttekinti az észak-koreai helyzetet, különös tekintettel a hét eleji, kudarcba fulladt műholdindításra.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, trágya és szemét hullott az égből az Észak-Koreával szomszédos országban. Kim Dzsongun az egész világot megfenyegette. A vezető születésnapján hűséget kellett esküdniük az észak-koreaiaknak. Őrült, megalázó módon jutalmazták az atomtudósokat Észak-Koreában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről