Hatalmas robbanás Kínában, egy ember meghalt - videó

Vágólapra másolva!
Kína északkeleti részén, Harbin városában egy lakóházban gázrobbanás volt. Egy ember meghalt, három pedig megsérült, amikor a robbanás következtében leszakadt egy erkély - közölte csütörtökön az állami média.
Vágólapra másolva!

Ez a legutóbbi ilyen incidens Kínában, miután márciusban két ember meghalt és 26 megsérült az északi Hopej tartományban egy étteremben történt robbanás, amit gázszivárgás okozott.

A robbanás, amelyet feltehetően egy gáztartály felrobbanása okozott, reggel 7 óra körül történt a város Hsziangfang kerületének egyik épületében.

Gázrobbanás Kínában.
Gázrobbanás Kínában
Fotó: Képkivágás / Youtube

A hivatalos kínai hírügynökség szemtanúkat idézett, akik szerint a robbanás a Heilongjiang tartomány fővárosának egyik belvárosi kereszteződésében lévő épület negyedik emeletén történt. A lakók hangos robbanást hallottak, és gázrobbanásra gyanakodtak - írta a Reuters.

A robbanás leszakította a lakás erkélyét, törmelékek szóródtak a közeli utakra.

Az emberek kirohantak az épületből. Mentőautók és tűzoltók érkeztek a helyszínre. A robbanás okát továbbra is vizsgálják. A robbanás okozta károkat a szemtanúk videóra vették, itt tudja megtekinteni.

Egy autó fedélzeti kamerája is rögzítette a robbanás pillanatát. 

Tíz ember meghalt és három másik sérült meg egy gázrobbanás okozta balesetben tavaly egy ordoszi műhelyben, a Kína északi részén fekvő Belső-Mongólia régióban.

Arról is írtunk, hogy több száz gyerek halt meg egy iskolai gázrobbanásban februárban Texasban.

Halálos gázrobbanás történt egy Moszkva melletti városban is szeptemberben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről